Реклама / Ads
3| 4961 |17.08.2017 НОВИНИ

Борисов зове да се спрат обжалванията на обществени поръчки

.
Източник: БГНЕС
Само седмица след първата копка на отсечката Пловдив - Асеновград, за да се превърне в шестлентова магистрала, днес стана ясно, че в движение има да се решават проблеми.
 

Министър-председателят Борисов заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посетиха района. Оказва се, че в проекта, който бе забавен две години заради обжалване, липсват локалите, които ще свързват фирмите като КЦМ, АГРА, Института за цветни метали и други, с магистралата. Те не са заложени в проекта, така че сега кметове на три общини в района ще трябва да изготвят геодезически проекти, които да предоставят на МРРБ, за да им отпусне финансиране.

 

Трябва да се планират и две кръгови кръстовища на връзката на пътя с Околовръстното на Пловдив, както и на пътя за летището.

 

Бойко Борисов призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Той припомни, че цели две години са текли обжалвания на процедурите, което е спряло строителството. „Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки. Този път вече щеше да е готов. От фирми – щатни обжалвателки, вече две години не можем да започнем обходите на Поморие и Ахелой. Тол-системата – две години… Сега искаме нови влакове, нови мотриси да купим, ами те ще обжалват поне две години! На Кресна продължават да гинат хора”, коментира министър-председателят и призова за обществен дебат по темата.

 

Министър Николай Нанков посочи, че кметовете на трите общини подготвят геологическите основи, а министерството ще проектира и локали на пътния участък, които не са били предвидени в първоначалния проект. Той съобщи още, че се подготвя и проект за кръгово движение, което в дългосрочен вариант да бъде преобразувано в пътен възел. Самото разширение на пътя до габаритите на магистрала се плаща със средства по ОП „Региони в растеж”, докато локалите, и кръговото ще се плащат от бюджета на АПИ, обясни още министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3967 |17.08.2017 Борисов се извинил на арестувания от ГДБОП негов критик . 5| 4906 |16.08.2017 Борисов: Пришиват Пеевски на ГЕРБ . 19| 8272 |16.08.2017 Скандал! ГДБОП задържа критици на Борисов в социалните мрежи . 8| 5094 |15.08.2017 Борисов и Макаров разговаряха за енергетика и туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads