Реклама / Ads
43| 5319 |09.09.2013 НОВИНИ

Босия арестуван за мерак да порозови съветски воини

.
Николай Колев-Босия е бил арестуван днес до Паметника на Съветската армия. Той взел червена и бяла боя - смесил ги в подстъпите на мемориала и понечил да боядиса в розово скулптурите на съветските воини, но в този момент срещу него се изправили 8 полицаи и го арестували.
 

Бях сам, а те 8 срещу мен - сложиха ми белезниците, каза пред БЛИЦ Босия. Той искал да боядиса паметника именно в розово, както бе окрасен неотдавна от неизвестна ръка през нощта, тъй като розовото е цветът на пасифизма.

Против съм такива актове да стават нощем, защото сега боядисват, а следващата стъпка е да сложат бомба там, смята Босия. Затова той се запътил да изпълни намеренията си в светлата част на деня, след като писмено уведомил МВР и кметът на София Йорданка Фандъкова и преди 20-ина дни огласил намеренията си на блога си. Според Колев Червената армия е окупатор на България и е проводник на осъдения от европарламента комунизъм и е недопустимо да има паметник у нас. Протестиращият смята, че може да има музей на тоталитаризма, но не и този паметник.

След като го закопчали, полицаите го откарали в Първо РПУ, където престоял цял ден. Обвинен е за едро хулиганство и ще бъде съден за това, но Колев е твърд, че не те него, а той тях ще осъди.

В ареста цитирал Конфуций на полицаите: "Не е глупав този, който се спъва на равно, а онзи, който се спъва два пъти на едно и също място". Когато го попитали кого има пред вид, той обяснил, че става дума за МВР, Първо РПУ и министър Овчев. На въпрос защо не произнася името на министъра както е правилно - Йовчев, той отвърнал, че не може да произнася "Й". Босия изнервил до крайност полицаите, когато отказал да се подпише със своя подпис, след като обяснил, че от тази сутрин е забравил азбуката и ще се подпише като неграмотен. Колев надраскал със син химикал палеца си и го поставил при напускането на РПУ-то. Всъщност той искал да напомни, че вече е завел едно дело срещу полицията и сега ще заведе отново.

Това не е първия арест за Николай Колев. Той бе задържан през ноември миналата година, когато хвърли развалени домати по сградата на Народното събрание. Тогава отново се мотивира, че го прави по светло, за да демонстрира протеста си срещу лошата работа на парламента. Колев бе арестуван, а делото му трая точно пет минути, след което Босия стартира дело срещу държавата, че му нарушава правата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7419 |16.08.2013 Арестувани са 8 бандити от "Килърите 3" . 41| 8776 |27.07.2013 120 арестувани мафиоти в Италия, от тях двама българи . 52| 5600 |11.07.2013 Цацаров: Сидеров може да бъде арестуван, извърши ли хулиганска проява . 3| 6955 |09.06.2013 Мария Шушкова е арестуваната българка в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads