Реклама / Ads
82| 10221 |05.02.2012 НОВИНИ

Босия: Трактора козирува на важен човек от чужбина, идващ от време на време

.
Николай Колев-Босия
Този човек представлявал мафиот от световна класа, живеещ в различни държави, по произход от Русия е, който продължава да води този тип образувания. Да се разследва как се е сменила собствеността на сградата Перфект, поиска Босия.
 

Има достатъчно доказателства, че президентът Г. Първанов е координирал връзките между ексглавния прокурор Н. Филчев и Ал. Петров, каза по ТВ 7 дисидентът, поет и журналист Николай Колев-Босия. Мога ли да вярвам на човек, който лъжеше в продължение на години, че не е агент на ДС, попита той. На професионален лъжец и доносник не мога да вярвам, той говореше, че двамата му мандата били успешни, а той дори не изпълняваше задълженията си, каза Босия. Най-напред трябва да видим гората и тогава да се вторачим в дървото.

През 1987 г. в трамвая Филчев набил един човек и бил арестуван, после започнал да буйства и прокурорът, който и днес работи във ВКС, го пратил на освидетелстване, от което се разбрало, че той има психически разстройства, разказа Босия. В делото Филчев присъствал, за да го омаловажи, но и да изплаши останалите, че ще извади компромати, както направил това с Паси.

Това са приказки за създаване на атмосфера, винаги има драматургия в едно дело, но тази, която се създава по делото Октопод, е извън съдебната зала, обяви журналистката Веселина Томова. Наричам медиен слугинаж онези, които се хлъзгат по най-елементарната лайстна, изместваща истинските въпроси по делото Октопод. Не може журналистите да стоят по три минути в съдебната зала и да съобщават нещо, което не е по същество за делото, добави той. Не съм отрекла връзката Филчев - Ал. Петров, а елементарните спекулации и внушения за това, че Първанов и Филчев били босовете на мафията, дирижирали Ал. Петров, каза Томова. Ако има такива факти, нека се направи една разработка и дело и да се вкарат тия хора, където им е мястото.

Призовавам от твоята телевизия всички да прочетат статията на Кеворкян, в която той задава въпроси - кой журналист забрави С. Паси, наречен г-н "Майната му на православието", каза Томова. Босия каза, че Филчев трябва да бъде обвиняем. Аз заставам зад призива на в. Торнадо и Огнян Стефанов да се разсекрети разработката "Информатор", добави тя. Делото за Н. Колев се води от служител в НСС, който в момента работи в ДАНС; защо никой не го пита какви разработки има. Никой не се страхува от Н. Филчев, а от истината по делото на Николай Колев. Искам да се разсекрети това дело и да се видят обвързаностите на каналите за наркотрафик и оръжие с най-висшите етажи на властта, настоя тя.

Разследвах дали Н. Филчев е бил в Либия по времето, когато е била убита ямболската адвокатка, каза Босия. Такъв протокол няма, добави той. Не може един главен прокурор да пътува като турист, заключи той. Той не е бил поканен, не е имал никаква работа там. Включването му в този списък в последния момент е било за създаване на алиби, съобщи той.

Ако съм обидил някого или съм го наклеветил, нека разрешим споровете в съда, каза Босия. Силно се съмнявам, че прокуратурата и съдът ще преценят какво точно престъпление е извършено, констатира той.  Филчев и Първанов са хора на средно ниво, има хора и в и извън България, които направляват този Октопод. Идва от време на време един важен човек от чужбина, на когото Трактора козирува, добави Босия. Този човек представлявал мафиот от световна класа, живеещ в различни държави, по произход от Русия, който продължава да води този тип образувания. Да се разследва как се е сменила собствеността на сградата Перфект, поиска Босия. Прокуратурата трябва да разследва това, но още не са дадени СРС-тата. И още други неща са извадени и не присъстват в обвинението, констатира той.

В този вид съдебната система не работи, делото Октопод ще върви към замазване и прикриване. Две групи в момента се замерват с компромати, но в един момент, когато шефът им каже: минавате чеврената линия, те ще седнат на тайно място и ще се разберат, каза Босия. Единственият начин е чужд съд да съди със съдии отвън, българското правосъдие не е мръднало, обобщи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 9356 |26.01.2012 Едвин Сугарев: Трактора и Филчев ликвидираха прокурор . 62| 8287 |25.01.2012 Трактора бил посредник между Първанов и Филчев . 89| 5758 |24.01.2012 Цветанов: Искат оставката ми партии, прикривали Сумиста и Трактора . 80| 11375 |15.01.2012 Н. Марков: Във всяка "мокра поръчка" има човек от службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads