Реклама / Ads
17| 5142 |10.06.2016 НОВИНИ

Ботев: Митьо Очите е проблем №1 на Слънчев бряг

.
Ботьо Ботев
Стрелбата в Слънчев бряг, при която пострада соченият за силов бос Димитър Желязков – Митьо Очите, е третата ситуация, в която животът му е бил застрашен, заяви по БТВ бившият директор на отдел ”Убийства” в НС ”Полиция” Ботьо Ботев.
 

Става дума за случай от самото начало на новия век или по-рано. Разследващите разбрали за изпратените в Несебър килъри почти инцидентно: „Случайно или не, работеше се по друго направление. Организира се така, че хората бяха зашифровано задържани. Те отнесоха вече присъди за незаконно оръжие”. На случая не е давана никаква гласност.

 

През годините, Ботьо Ботев имал множество срещи с Димитър Желязков. Описа го като „сложна натура”, която днес има влияние даже в общинските съвети: „Може да се водят разговори с него, до известна степен примитивен, но в основата си има една природна хитрост, която е в психиката му, в цялата му дейност. Той с времето се изгради действително като една от водещите фигури в Несебър”.

 

По думите на криминалиста, от години в морския град всички са се съобразявали с Очите, който се е наложил особено през първите години с помощта на бруталните си действия. „Има случаи тежки в Несебър, които така или иначе са организирани от неговите хора, а индиректно мога да кажа, че не е ставало без неговото съгласие – убийства, тежки, много по-тежки от това, което е в момента”, отбеляза Ботев.

Според него престрелката от сряда вечерта вероятно е предотвратила побой, при който не е ясно дали е нямало да има още повече жертви и ранени. Той беше категоричен, че Очите и десетките му гардове са отивали за наказателна акция.


„След като Желязков представлява проблем №1 за комплекса от дълго време, как си представяте 30 човека да тръгнат около него да осъществяват едно наказание и измежду тези 30 човека да няма един, който да подаде предварително информация?”, запита Ботев.

 

По думите му хора като Очите са изключително трудно предвидими, ако полицията не разполага с надеждни информатори.

 

Ботьо Ботев специално похвали разследващите в Бургас за това, че в рамките на 30 часа са свършили изключително много работа и вече има много хора в ареста. Според него самият случай ще бъде лесен за решаване, като основното затруднение ще е да се установи кой е причинил смъртта на един от гардовете на Очите при стрелбата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5833 |09.06.2016 Лекари от София и Стара Загора на път за Бургас, ще спасяват Митьо Очите . 1| 4367 |09.06.2016 Старозагорец е обвинен за убийството на гарда на Очите, той пък се влошава . 11| 4795 |09.06.2016 Човек на Очите бил пребит преди престрелката . 29| 10209 |09.06.2016 Състоянието на Димитър Желязков - Очите е критично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads