Реклама / Ads
16| 6657 |09.01.2016 НОВИНИ

Б. Ботев: Заради липса на професионализъм не се разкри убийството на Георги Илиев

.
Ботьо Ботев
Прекалено рано е да се правят изводи за убийството на Веселин Стоименов. Нищо не може да бъде изключено на такъв етап. Казват, че е поръчково убийство. Кой го казва? Не всичко, което е характерно за човека, може да доведе до фатален край. При Георги Илиев има 100 души, които биха желали смъртта му, дори за елементарни поводи заради нрава си. Версиите не разкриват такова убийство. Това каза топкриминалистът Ботьо Ботев по НТВ.
 

 

 Около Георги Илиев имаше много близки хора. Васо  Дебелия не беше позната личност в онези години. Беше в периферията на ВИС. Поемал е обекти, работил е, но нищо повече. Тези обекти, които е управлявал , не са били негова собственост. Знаят се собствениците, които реално стоят зад него. Дакота  Георги Илиев беше жив, всичко е минавало под неговото ръководство. След убийството му, дейността беше взета от доста интересни личности. Към момента няма условия за връщане на мутренските  години. Промениха се много неща, свързани с поведението на самите личности. Много от тях разбраха, че с бухалки и сила бизнес не се прави. Тези личности са известни, много ги няма тук, но продължават да дърпат конците. Някои живеят в Дубай . За убийството на Весо  Дебелия е имало прецизна подготовка. Вероятно става дума за сериозно наранени бизнес интереси. той не е кой знае каква личност в бизнес- престъпните намерения. Това, че  е опожарен автомобила не е прецедент. Трябва да се приеме, че е опожаряването на колата е свързано с убийството. У нас килърите  не могат да се нарекат поръчкови  професионални убийци. Това са хора, близки около тези, които се явяват като организатори. Доверени и предани са. В руските среди това го има. Убийството на Георги Илиева трябваше да бъде разкрито. Имаше реална база на която да се стъпи. Считам, че непрофесионално се проведоха някои неща от полицията впоследствие. Твърде отговорни личности стъпиха в този процес и попречиха в хода на това разследване. Имаше липса на професионален опит и лични амбиции, каза топкриминалистът .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4187 |07.01.2016 30 000 домакинства останаха без ток заради леда . 2| 4489 |07.01.2016 Спряха влакова линия заради непрестанни атаки с камъни . 1| 4306 |06.01.2016 "Паднаха" полети от и до Варна заради мъгла . 0| 4655 |05.01.2016 Спряха влаковете между Берковица и Монтана заради вандализъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads