Реклама / Ads
7| 7859 |22.07.2019 НОВИНИ

Братът на еврошефката фон дер Лайен: България е грешката на живота ми!

.
Урсула фон дер Лайен
Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има има специално отношение към България, което може да се отрази на бъдещите ни връзки с Брюксел. Става дума за брата на новия европремиер - Ханс - Холгер Албрехт. ”България е Грешката на живота ми”, заявява той в интервю по повод негово бизнес начинание в нашата страна.
 

Това разкрива изданието „19 минути“. Става въпрос за сделката за Нова телевизия, когато през 2008 г. срещу 620 милиона евро я придобива MTG. По онова време Ханс - Холгер Албрехт е президент и главен изпълнителен директор на медийната компания, която тогава е и собственик на създадения от нея световен безплатен всекидневник „Метро“. Сделката е отчайващо неуспешна за гиганта, след като той направи и допълнителни инвестиции в България, а се наложи да продаде уедрения бизнес в страната ни след това за 185 млн. евро. И то не на желания от компанията кандидат - чешкия милиардер Петeр Келнер. Благодарение на нашите държавни органи, понеже "има прекалено много пари", той беше силово отстранен в полза на българските предприемачи братя Домусчиеви. 11 години по-късно, въпреки че отдавна е шеф на друг медиен гигант - Deezer, той си спомня за "грешката на живота си" с голяма горчивина. Както и за по-малка, но също обидна загуба - в благотворителен мач братът на Урсула фон дер Лайен и тимът на Нова губят от отбора на премиера Борисов с 3:10 през 2009 г.

 

Сестрата, новата шефка на Европейската комисия пък последно беше у нас на среща на министрите на отбраната на ЕС в рамките на българското европредседателство. Сензационна снимка с нея в социалните мрежи обаче показа личната зъболекарка на Цветан Цветанов и депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която по странно стечение на обстоятелствата е председател на ... Комисията по външна политика на родния парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4622 |19.07.2019 Урсула фон дер Лайен: Страните от Източна Европа не трябва да бъдат притискани . 0| 3982 |13.09.2018 Валентин Радев: Братът на Георги Стоилов е напуснал легално страната . 0| 4606 |18.05.2018 Братът на Йоан Матев отказа да застане в съда срещу него . 0| 4413 |26.09.2017 Братът на Наим може да го върне към живота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads