Реклама / Ads
19| 5821 |28.02.2016 НОВИНИ

Братът на Омар Зайед: И моето семейство получава заплахи

.
Кашиф Зайед
„Ние не сме лични врагове на Израел”. Това каза братът на Омар Зайед Кашиф Зайед в предаването "120 минути”. Той коментира разказа на Яфа Пинхаси, сестра на израелски студент, убит от Омар Зайед.
 

Омар Зайед беше открит в двора на палестинското посолство у нас. Той е издирван за убийство от Израел, където е осъден на доживотен затвор.

 

„Яфа е част от израелската окупация, от която ние страдаме, така както вие някога сте страдали от турска окупация”, поясни Кашиф Зайед. По думите му, неговото семейство живее в мъка вече 30 години, което би трябвало да е достатъчно на Яфа Пинхаси.

 

„Убийството на Омар е израелско дело, същото писаха и израелски вестници”, смята Кашиф Зайед. Според него, едно от доказателствата за това е, че Израел иска екстрадицията на брат му след 30 години. „Това е доказателство за жаждата на израелската страна за отмъщение, която достига до психопатия”, допълва Кашиф Зайед.

 

Той споделя, че семейството му и това на брат му често получавали заплахи. „На няколко пъти в израелската преса се повдигаше отново и отново въпроса „защо продължаваме да мълчим за този човек, след като се знае къде е той”, допълва Кашиф.

 

По думите му, израелските тайни служби са знаели къде се намира Омар Зайед много преди да кажат на сестрата Яфа Пинхаси. „Когато Омар се женеше, съпругата му трябваше да излезе през израелски граничен пункт. Тогава, на нея й бяха казали да носи много здраве на Омар, защото знаели къде е”, разказва Кашиф.

 

Според посланика на Палестина у нас, е много странно, че за толкова много години, в които Омар е живеел на територията на България, не е отправено искане за екстрадицията му. „Защо точно сега?”, пита посланикът.

 

По думите му, посолството на Палестина е направило всичко по дипломатически път, за да помогне на Омар Зайед.

 

Кашиф Зайед изрази надежда, че българското правосъдие и органи ще си свършат работата и ще бъдат справедливи към децата на Зайед. „Смятаме, че има и посегателство спрямо българския сувернитет. Гледаме на това като на един терористичен акт с изключително опасни последици”, допълва Кашиф Зайед.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6423 |27.02.2016 Синът на Омар Зайед: Наши хора предадоха баща ми . 5| 4518 |25.02.2016 Братът на Тодор: Не може да няма виновен, има смъртен случай . 26| 5466 |06.02.2016 Братът на Евстатиев: Случилото се е ярък отенък на политическа саморазправа . 3| 5349 |14.01.2016 Братът на починалия Тошко: Прегърнете братята си, утре може да ги няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads