Реклама / Ads
34| 6161 |13.04.2011 НОВИНИ

Братът на М.Велчев сложи на тезгяха бизнеса си у нас

.
Екс финансовия министър Милен Велчев
Срещу 170 млн. евро братът на бившия финансов министър Милен Велчев е склонен да се раздели с хотелите си в Несебър, Равда, Обзор, Златни пясъци, Велико Търново и Рила планина. Информацията съобщиха хора от туристическия бранш, запознати с последните тенденции в него.
 

Георги Велчев, който притежава четири и петзвездни хотели там, чиято стойност се изчислява на над 150 млн. евро по цени от 2009 г., е на път да изостави своята туристическа империя у нас, предлагайки я на руски инвеститори, които вече имат интерес към родния пазар.

До момента Георги Велчев е провел преговори, от които обаче става ясно, че апетитите на руските инвеститори са насочени само към хотелите му по Черноморието, докато той предпочита да продаде всичко заедно. Не е ясно за каква цена се водят разговорите, но със сигурност сумата ще бъде над 170 млн. евро.

Според запознати намеренията на Георги Велчев били да инвестира средствата си в по-перспективни пазари като Испания и Франция. Той дори вече бил капарирал хотели на Френската Ривиера и по средиземноморското крайбрежие на Испания, и е превел авансово около 40 млн. евро. За да финализира сделките, обаче му били нужни парите от продажбата на българския му бизнес. Затова Велчев бързал със сключването на сделката, която желаел да приключи най-късно до началото на лятото.

Припомняме, че възходът на Георги Велчев започна през 2004 г. Изграждането на империята му се свързва с брат му Милен Велчев, който през 2003 г. сключи сделката за външния дълг като финансов министър. Тогава посредник по сделката беше банката “Мерил Линч”, където Велчев беше служител преди да влезе в кабинета Сакскобургготски. Според различни източници комисионната е била в размер на 250 милиона евро. По-късно пък се разбра, че самата сделка е ощетила България с близо 500 милиона евро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9455 |08.04.2011 "Атака" сложи на масата нерешените проблеми с Турция . 78| 17091 |10.03.2011 М.Велчев: Приемат ли Пакта – правителството трябва да си замине! . 111| 6271 |08.02.2011 Б. Борисов: Навсякъде са си сложили хора от Държавна Сигурност . 2| 4790 |21.10.2010 Ангелов прескочи Първанов, сложи свой човек в разведката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads