Реклама / Ads
22| 7599 |28.05.2020 НОВИНИ

Братя Бобокови са задържани от прокуратурата за 24 часа

.
Пламен и Атанас Бобокови
Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани. Собствениците на ”Приста Ойл” и ”Монбат” са разследвани за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци.
 

Срещу тях има доказателства за фиктивен износ на опасни отпадъци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери, съобщават бТВ и БНТ.

 

Пиарът на дружествата на Братята заявява пред бТВ, че те са в страната и с екипите си оказват пълно съдействие на следствените органи. По думите й няма информация за арест на двамата бизнесмени.

 

„Във връзка с тиражираната непроверена и разнопосочна информация в медиите днес, искам да заявя, че Пламен и Атанас Бобокови не са напуснали страната и никога не са имали намерение да го правят. Напротив, тук са и заедно със своите екипи, и към настоящия момент, оказват пълно съдействие на органите на властта. До момента нямаме официална информация за това какво се случва, нямаме също така информация за повдигнати обвинения или арести", посочва в писмо пиарът на двамата братя Ани Александрова.

 

Освен ”Приста Ойл” - бизнеса с масла братя Бобокови, чрез дружеството им "Монбат" те се развиват и в производството и рецеклирането на акумулаторни батерии. Атанас Бобоков е председател на съвета на директорите на "Монбат", а компанията има клон в Монтана, където днес също е имало обиски. От държавното обвинение днес не посочиха бизмените или някое от техните дружества.

 

Припомняме, че в изявление на прокуратурата стана ясно, че за 24 часа са задържани Красимир Живков - зам.-министърът от екоминистерството и още 5 души.

Спецпрокуратурата обяви, че Жеков е разследван за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци - в това число и опасни.

Заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия.

 

След повдигането на обвинения е възможно арестът им да бъде удължен до 72 часа, както и да се иска постоянното им задържане.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6278 |28.05.2020 Прокуратурата: 6 души, сред които и зам.-министър на МОСВ, са задържани за 24 часа . 14| 8831 |28.05.2020 ДАНС разследват братя Бобокови и зам.-министъра заради вноса на тонове боклук . 8| 8986 |28.05.2020 Обиски в сгради на братя Бобокови. Жандармеристи изнасят документи от къщата на Пламен Бобоков в Русе . 1| 4856 |24.05.2020 Френският посланик рецитира химна на Светите братя на български /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads