Реклама / Ads
15| 14352 |17.05.2013 НОВИНИ

Брендо бил непреклонен в преговорите за дъщеря му

.
Малката Лара
Ивелин Банев – Брендо бил твърдо за преговори без компромиси с похитителите на дъщеря му Лара. Той настоявал семейството му да не се поддава на паника и да не приема на всяка цена исканията на бандитите. Това научи Фрог нюз от източници, близки до разследването.
 
Ченгетата, които работили денонощно по случая с малката Лара, са имали няколко разговора с Брендо. Те били осъществени със съдействието на италианските затворнически власти. Както е известно Банев очаква в затвор съдебния процес в Италия. Той е обвинен за участие в мащабна схема на наркотрафик.

От 5 април, когато момичето бе похитено пред дома на семейството в столичния квартал Бояна, специалната техника за подслушване, засичане и проследяване на телефонни разговори е била включена в денонощен режим на работа. Първите sms-и, изпратени до майката Моника Добринова, били от района на Бояна, недалеч от правителствената резиденция.

Следващите съобщения се редували от източници в районите на Симеоновско шосе, Белите брези, Лагера, Перник и др. Бандитите постоянно сменяла местоположението, за да не бъдат атакувани от разследващия екип.

Над 20 души от МВР, ГДБОП и прокураотурата били в основната група, която работил по издирването и освобождаването на Лара.  

Първоначалното искане на похитителите било за 10 млн евро, а съгласието на семейството трябвало да бъде предадено чрез надпис на пътна табела до мост в покрайнините на София. По време на трудните преговори сумата била намалена до 500 000 евро. През цялото време Банев е бил в течение на случващото се.

Пред италиански и български ченгета той категорично заявил, че не е споделял нищо пред обвиняемия по делото „Октопод” Алексей Петров. Изявленията на Трактора пред медиите, че Брендо му бил разказал големи тайни за Бойко Борисов и Цветан Цветанов,  са свободни съчинения, коментирал Банев. Петров дори твърдеше, че знае кои са вдъхновителите на отвличането на Лара. Когато бе извикан в ГДБОП да каже какво знае, той отказа да говори и поиска това да стане пред група прокурори. Естествено държавното обвинение не изпълни нахалната прищявка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8614 |30.04.2013 Евелин Банев-Брендо пак мълчи . 5| 6169 |26.04.2013 Брендо отряза съда по пощата . 41| 6477 |22.04.2013 Ася Петрова: Отвличането на Лара не е свързано с делото срещу Брендо в Италия . 6| 6120 |22.04.2013 Освободиха Лара, дъщерята на Брендо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads