Реклама / Ads
128| 5998 |16.07.2013 НОВИНИ

Бриго Аспарухов: Хората щяха да изгонят Борисов с камъни

.
Трябва да се даде шанс на правителството да работил Такава ситуация, която имаме сега води към абсурда. Щом министър-председателят предложи нещо, веднага му се нахвърлят. Обществото ни е пред дилема или еволюционен или революционен път, а вторият е свързан с насилие. Това заяви генерал Бриго Аспарухов, бивш началник на НРС, в предаването "Лице в лице" по bTV.
 

Политическите ездачи, както аз наричам старите политически муцуни, се опитват да яхнат народното недоволство, смята той. По думите му се вадят стари неща, за да се даде "бензин" на улицата. "Разчита се на това, че това поколение не помни много неща.Опитват се да ги накарат да мислят под шаблон, но това няма да стане", каза още той. Бойко Борисов предизвика една негативна реакция към мен, заради това, че мога да застана до министър -председателя и да отнема влиянието му или част от него като главен секретар, заяви още той. На въпрос дали олигарсите ще прегърнат властта, Аспарухов заяви, че ръката е протегната, но предстои да видим. "Олигарсите не са два кръга, а са повече, ако бяха само два - те щяха да се разберат. ", заяви още ген. Аспарухов.

 По думите му трябва да се даде шанс на правителството да работи, въпреки народното недоволство. Към която и кандидатура да посегне премиерът все ще сбърка. Ако посочат 50 кандидати за шеф на ДАНС, те ще искат 51-ви, категоричен е Аспарухов. На въпрос как е изкрастализирало това недоверие на хората към всеки от политическата класа, Бриго Аспарихов заяви, че това се дължи на факта, че ГЕРБ са прилагали всички негативни способи от Прехода и са ги вкарали в управлението. "Ако Борисов бе останал на власт хората щяха да го изгонят с камъни", заяви още той.

Попитан дали БСП и ГЕРБ могат да управляват заедно, той заяви, че двете партии няма как да са заедно и Сергей Станишев знае това много добре. Не и с това ръководство на ГЕРБ, допълни той. По думите му най-добрият вариант за страната е коалиционно правителство. Попитан до кога ще издържи правителството с решаващия глас на "Атака", Аспарухов отговори, че до пролетта на следващата година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5420 |13.07.2013 Свидетел на катастрофата на Цариградско: Видях как хората хвърчат във въздуха и побягнах . 138| 6710 |28.06.2013 15-та вечер на протести: вувузелите гръмнаха, хората се събраха . 26| 5057 |23.06.2013 Миков: Длъжни сме да чуем хората от площадите . 298| 5529 |21.06.2013 Премиерът: Кабинетът ще работи в интерес на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads