Реклама / Ads
8| 5795 |30.09.2007 НОВИНИ

Бриго Аспарухов иска дебат за бъдещето, отказва препирни за миналото

.
София се нуждае от решителни действия, а не от говорене за проблемите. Това заяви ген. Бриго Аспарухов при откриване на среща под надслов „За диалог и отговорност - София зелена и чиста, красива и модерна, сигурна и спокойна, динамична и просперираща".
 
Това бе всъщност първата изява на Аспарухов в ролята му на кандидат на левицата за кмет на столицата. Той обясни на присъстващите, че е избрал мястото на срещата в хотел „Кемпински-Зографски", защото оттам се виждал целият град като на длан.

Аспарухов обяви, че не иска да се води безкраен и изнервен диалог какво е трябвало да се направи, ама не е направено, да се търсят някакви стари примери за безстопанственост. „Важното е какво искаме всички да се направи за нашия град и нашата решителност да го сторим", заяви Бриго Аспарухов.

Срещата уважиха премиерът Сергей Станишев, председателят на Бюджетната комисия в Парламента и председател на софийската организация на червените Румен Овчаров, финансовият министър Пламен Орешарски, министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски, депутати и евродепутати. Изявата бе водена от евродепутата Илияна Йотова. Присъстваха още кандидатът за общински съветник от БСП Георги Кадиев, Сашо Дончев, председател на управителния съвет на Овергаз, Николай Гигов, оръжеен търговец и президент на Локомотив (Сф). Присъства и един от легендарните столични градоначалници Стефан Нинов, който всъщност даде старт на строителството на Метрото още преди 1989 г. Той заяви, че социалистите трябва да се мобилизират, за да не бъде той последният червен кмет на София. Тук бе и арх. Георги Стоилов, който също е упровлявал града преди години. Сред гостите на срещата бяха писатели, спортисти. Тук бе и Александър Томов, шеф на ЦСКА и председател на Борда на директорите на „Кремиковци" и мн. др.

 

Бриго Аспарухов заяви още, че няма да отговаря на различните нападки от негови опоненти, нито ще влиза в препирни за изясняване на един или друг слух от миналото. „Бих желал столичани да чуят моята програма за управлението на града и изваждането му от ужаснотоположение, в което се намира сега. Нужни са много решителни крачки и аз съм готов да ги направя. Затова ще бъда открит пред съгражданите си, за да е прозрачно всяко действие, свързано с управлениято на града", заяви ген. Аспарухов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7340 |19.09.2007 Пенсионер агентурист плюе Бриго Аспарухов, прехласва се по Ахмед Доган . 8| 5160 |03.09.2007 От медийния маратон на Бриго Аспарухов: Имам принос за Борисов . 11| 5112 |01.09.2007 От Бузлуджа: Кметската кампания - тежка и лъжлива; Бриго - победител в София . 7| 4970 |11.08.2007 Бриго Аспарухов: Очаквайте изненади след проверките за принадлежност към Държавна сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads