Реклама / Ads
56| 5906 |23.03.2014 НОВИНИ

Бриго Аспарухов: Първанов ще пости ли, ако дойде на власт?

.
Първанов ще пости ли, ако дойде на власт? С този въпрос бившият разузнавач и член на БСП Бриго Аспарухов контрира обвиненията на лидера на АБВ, че ДПС е „преяло с власт” по време на настоящото управление. В студиото на „Тази неделя” генералът оцени действията на президента (2002 г. – 2012 г.) като „некоректно отношение към собствената му партия”.
 

 

По повод друго твърдение на бившия държавен глава – че Сергей Станишев не е печелил избори от 10 години, Бриго Аспарухов припомни, че Първанов е загубил парламентарния вот през 1997 г. и 2001 г.

 

По думите му експрезидентът е стигнал до първия си мандат „с помощта на партията БСП”, но също и на Богомил Бонев, който го подкрепил на втория тур, както и на Иван Костов, който не желаел Петър Стоянов да остане на „Дондуков” 2. На следващите избори пък Първанов бил подкрепен от Бойко Борисов, който решил да не се кандидатира за поста.

 

Според Аспарухов рестартът на проекта АБВ точно преди евроизборите е особено некоректен ход. „Те прогнозират една страховита цифра, според мен едно място могат да вземат”, посочи генералът. По думите му движението не предлага нищо ново, а само констатации.

 

Посещението на Кристиан Вигенин в Киев е необмислено и прибързано, но по-голяма вреда на БСП ще нанесе собствената й колеблива позиция по украинската криза. Това е мнението на Бриго Аспарухов.

 

„Ние сме страна-членка на ЕС и НАТО – два силни съюза. Ние сме членове, а не послушници. България може да блокира налагането на санкции срещу Русия в Европейския съюз. Това, че си съюзник не значи, че трябва да си предаваш интересите. България има икономически връзки с Русия. Много сме крехки и тук е ролята на разузнаването и дипломацията”, каза Аспарухов, който призна, че е русофил и „цели поколения са възпитавани в този дух”.

 

Той разкритикува изказването на Сергей Станишев за това, че ако признаем референдума в Крим, в Кърджали може да се организира подобен под влиянието на Турция. Бриго Аспарухов подчерта, че става дума за изконна българска земя и освен това, не живеем в XIII-XIV век, за да говорим за териториална инвазия.

 

Според него САЩ и Европа са опитали да приложат сценария от Румъния през 1989 г., но така само „вдигнали топката” на Путин и той я забил „ясно, категорично и смело”. „Мачът завърши в полза на Русия”, категоричен беше Аспарухов, който добави, че сложните исторически отношения между Западна Украйна и Полша тепърва ще излизат на преден план.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5507 |21.03.2014 Първанов: ДПС наистина преяде с власт . 21| 5334 |19.03.2014 Първанов: Такова чудо не е било! . 14| 7036 |12.03.2014 Г. Първанов: Само Кисинджър се изказва по-ясно от Калфин . 31| 4909 |10.03.2014 Първанов: Излизам от политиката при слаб резултат на АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads