Реклама / Ads
20| 5193 |07.10.2013 НОВИНИ

Бриго Аспарухов: Титанът Борисов отказа да състави кабинет

.
"БСП не управлява, БСП подкрепя правителството на Орешарски. Бойко Борисов имаше прекрасна възможност да състави кабинет - защо избяга от тази възможност? И през 2009 г. нямаше 121 депутати, обаче създаде правителство. С кого? С подкрепата на "Атака". Този смел човек, този титан отказа да създаде кабинет. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият шеф на Националната разузнавателна служба и член на Националния съвет ан БСП ген. Бригадир Аспарухов.
 

БСП трябваше да сформира кабинет с подкрепата на ДПС и да тръгнем по тези безкрайни релси. Той призна, че в кабинета има "проблемни" назначения". По думите му България ще се отърве от задкулисието, когато хората в страната се замогнат.Така Аспарухов коментира политическата обстановка в стрната.

Преди да се приеме Законът за разкриването досиетата тръгна лавината за разкриване принадлежност към Държавна сигурност. Иска ми се да се обсъждаме повече законите за българското разузнаване, отколкото да се връщаме към минали неща. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият шеф на Националната разузнавателна служба и член на Националния съвет ан БСП ген. Бригадир Аспарухов.

"Разбирам желанието на много хора да бъде коригиран чл. 12. разбирам от какво се водят в тази инициатива, но ми се струва, че обществената енергия трябва да бъде насочена към законодателството. Разузнаването все още няма закон. НСО също няма закон. Законът за МВР е приет, променян многократно, а сега отново занимаваме обществото с една изключително спорна тема", посочи той.

В коментар на темата със сирийските бежанци Аспарухов заяви, че кризата ще се разраства. По думите му има опасност от "внасяне" на тероризъм, но тя е хиперболизирана. "Опасността леко ще се повиши, защото с такъв бежански поток има всякакви хора. Въпросът обаче е хуманитарен - ние не можем и нямаме право да спрем този поток. Трябва да подадем ръка на тези хора. Човешкият живот няма цена, аз съм привърженик на хумаността. Трябваше да се свика Консултативният съвет за националния съвет за национална сигурност за кризата с бежанците. Президентът е този, който трябва да осигурява сигурността на държавата. Всички обаче трябва да бъдем на крак",
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7082 |30.08.2013 Бриго Аспарухов: Да ни платят ако ще се бием срещу Сирия . 128| 5999 |16.07.2013 Бриго Аспарухов: Хората щяха да изгонят Борисов с камъни . 14| 5600 |03.06.2013 Бриго Аспарухов: Политиците да спрат да си делят службите . 67| 5690 |20.05.2013 Бриго Аспарухов: Станишев е изключително подготвен, за да реализира обещаното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads