Реклама / Ads
13| 6480 |29.07.2013 НОВИНИ

Британците у нас не издържали алкохолно. Климатът им крив.

.
Климатът е виновен за малката алкохолна издръжливост на британците, които почиват в Слънчев бряг, заяви консулът на Великобритания Джон О‘Шонеси на среща с представители на хотелиерския бизнес в Слънчев бряг.
 

О‘Шонеси запозна присъстващите с лятната кампания "Ваканционен махмурлук", която стартира британското посолство, съобщава 24часа. 

„Стремим се да достигнем до туристи между 16 и 30 години, каза консулът. - В постерите се съдържа полезна информация за това как да се реагира, за да не се допусне инцидент. Туристът да бъде внимателен, когато е на балкона в хотела си - безразсъдното държание може да му коства живота".

"Пий и не прекалявай! А при спешен случай, звъни на 112!" - с този надпис на подложки за чаши британското консулство пък предупреждава поданиците си, че забавленията трябва да са с мярка.

За една година 24 англичани са намерили смъртта си в България. В това число са и туристи, починали по естествен път.
 

На срещата хотелиерът Веселин Налбантов призова да бъдат проверени туроператорските фирми, които водят в България гости за алкохолен туризъм. Става въпрос за оператори от Скандинавието, Германия.

„Eвтиният алкохол, който се продава в супермаркетите в Слънчев бряг е една от основните причини за нещастните инциденти с млади туристи в курорта. Това се случва в хотели, които приемат младежи, избрали България заради достъпният алкохол", каза Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците. Иванова посочи, че ол инклузив-базите по-рядко отчитат инциденти с пияни летовници.
 

„Не виждаме вариант, в който да изгоним супермаркетите от централната в западната зона, където е по-спокойно и почиват предимно възрастни туристи и семейства с деца", коментира Иванова.

На срещата бе отчетено, че постепенно нещата по морето започват да се променят. Така например тази година баркроуловете били ситуирани само в заведенията, няма ги нелицеприятните гледки от голи и пияни туристи по алеите, а пък и туроператорите сключвали договори за повече културни събития.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5513 |29.07.2013 Почти 1 млрд. лева отделят за българското здравеопазване . 64| 6482 |29.07.2013 Хр. Мутафчиев: Следващата стъпка на народа е щурм в НС . 2| 5928 |29.07.2013 Яка стрелба в Козлодуй, броят гилзите . 35| 5180 |29.07.2013 Вигенин изравни бройката на протестиращи и контрапротестиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads