Реклама / Ads
3| 4468 |10.10.2019 НОВИНИ

Брюксел критикува България за нарушения в околната среда, морското оборудване и пътната инфраструктура

.
Източник: БГНЕС
Европейската комисия смъмри правителството, че не изпълнява в достатъчна степен задълженията си към околната среда в морските води, морското оборудване и експлоатацията на тунели, предаде пресслужбата на ЕК, цитирана от ”Дневник”.
 

До 15 октомври 2018 г. България заедно с Ирландия, Кипър, Литва и Малта не е представила доклад за състоянието на морските води, въздействието на човешката дейност върху околната среда и екологичните си цели. Европейската комисия е открила наказателни производства за установяване на нарушение, като е изпратила до цитираните държави уведомителни писма. България вече е обещала да представи необходимите данни до 30 юни 2020 г.

 

Комисията е решила да изпрати официално уведомително писмо до България заради неспазване на правото на ЕС за морското оборудване. Общите правила на ЕС за безопасност и опазване на околната среда важат за оборудване като спасителни жилетки, пречиствателни системи за отпадни води и радари на борда на корабите, плаващи под флага на държава-членка. България не е гарантирала, че морското оборудване на корабите под български флаг отговаря на Директивата. Страната ни разполага с два месеца, за да отговори на опасенията, изразени от Комисията.

 

Европейската комисия е изпратила официални уведомителни писма до Белгия, България, Италия, Испания и Хърватия поради неспазване на директива, с която се установяват минимални мерки за безопасност, свързани с инфраструктурата и експлоатацията на тунели. Тя се прилага за всички тунели по трансевропейската пътна мрежа с дължина над 500 м.

 

Посочените държави не са осъществили пълния комплект от необходими инфраструктурни мерки, за да гарантират най-високи стандарти за безопасност в някои от тунелите, които попадат в това приложно поле. Засегнатите страни разполагат със срок от два месеца, за да уведомят комисията за мерките, които са приели за коригиране на пропуските.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4566 |09.10.2019 Димитър Гърдев: Има опасност за България от конфликта между Турция и Сирия . 5| 3935 |09.10.2019 Захариева: България ще подкрепи Северна Македония за ЕС . 2| 6219 |07.10.2019 Англичаните към феновете преди мача в България: Не бъдете идиоти! . 3| 3984 |07.10.2019 Б. Борисов: България подкрепя Северна Македония за членството ѝ в ЕС и НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads