Реклама / Ads
18| 8486 |23.12.2012 НОВИНИ

Брюксел ще разтървава bTV и Булсатком

.
Представители на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни услуги са изпратили писмо до еврокомисаря за новите технологии и заместник-председател на ЕК Нели Крус с информация за нелоялна търговска практика от страна на bTV.
 

Писмото е изпратено и до председателя на СЕМ Георги Лозанов и до председателят на КРС Веселин Божков.

На пресконференция днес председателят на УС на Асоциацията Янаки Ганчев заяви, че резултатът е нарушаване на конкуренцията на пазара и разпределянето му в полза на свързани лица.

Ганчев видя картелен заговор в цялата ситуация. Според него крайната цел на масовото предсрочно прекратяване на договори от страна на bТV Media Group е облагодетелстването на Виваком, защото този оператор ще приеме всички потребители, желаещи да гледат bTV и ТВ7.

ТВ ще поднови излъчването на програмите си и по шестте свои канали към всички потребители на Булсатком до изтичането на договора на 31 декември. Тази информация бе пусната в сайта на медията броени минути преди пресконференция в София прес по повод едностранното прекратяване на договорите на bТV Media Group с Булсатком и с десетки други медийни оператори.

Пламен Петков, представител на Булсатком, категорично опроверга твърдението на bTV, че операторът има задължения към bТV Media Group. Той разясни на пресконференцията, че от bTV са им поставили нови финансови условия, които неминуемо ще доведат до съществено увеличаване на цената за крайния потребител при еднакво качество на предлаганата услуга.

„Поискаха да приемем безусловно нови цени с фиксиран пълен пакет с всичките им канали. Поставиха ни пред положението „да" или „да"", възмутено заяви Петков, цитиран от БГНЕС.

Той разясни, че така се нанася и удар върху десетки рекламодатели, които са направили големи инвестиции в празнични рекламни кампании, които сега не могат да достигат до потребителите.

Преди да стане публично достояние смекчената позиция на bTV от Булсатком бяха категорични, че ако не срещнат възможност за нормални търговски преговори с медията, то ще изнесат публично финансовата оферта, за да преценят клиентите сами дали биха плащали подобна абсурдна сума.

Магдалена Георгиева, изпълнителен директор на Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО) разкри, че част от кабелните и сателитни оператори, принадлежащи към асоциацията, са поставени в същото положение с предсрочно прекратени договори без реално обосновани причини.

Тя заяви, че според нея bTV се стараят целенасочено от 2008 година насам да получат максимален приход от всички свои разпространители. Тя порица медията за това, че предлага каналите си само в пакет и така операторите не могат да избират сами кои от тях да предлагат. Тя постави като категорично условие разпакетирането на тези услуги, за да може да се осъществи нормален търговски диалог с bTV.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6730 |23.12.2012 bTV: От Булсатком ни цензурират . 41| 7303 |22.12.2012 Две телевизии се сдърпаха с "Булсатком" . 8| 4870 |20.12.2012 Брюксел ще ни надзирава за ВСС . 6| 6731 |05.12.2012 Посланикът на Сърбия в НАТО се самоуби показно в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads