Реклама / Ads
0| 4794 |19.03.2020 НОВИНИ

Брус Уилис на 65 години - от момчето зад бара, до звездата от екрана

.
Източник: Instagram
Уолтър Брус Уилис или просто Брус Уилис е познат на поколения и един от най-добрите екшън актьори на съвременното кино. Човекът, който винаги спасява света от огромна опасност днес навършва 65 години.
 

Роден е на 19 март 1955 година в Западна Германия, където баща му бил зачислен на военна служба. През 1957 година цялото семейство се върнало обратно в Ню Джързи, където преминало и детството на Брус.

 

Още от дете Уилис имал говорен дефект, познат като дислалия. Проблемът му обаче магически изчезвал пред публика и така малко по малко се зародила страстта му към актьорското майсторство. След като завършил гимназията, така и не се записал да учи в колеж. Започнал да работи на най-обикновени места като какво ли не, а междувременно свирил на хармоника в местната блус банда.

 

Осъзнал обаче, че нещо му липсва. Записал се в местен колеж, където завършил “Актьорско майсторство” и продължил да се явява на кастинги. През 1977 година решил да се премести в Ню Йорк, където започнал работа като барман. Продължил обаче да се явява на кастинги. Тогава бил забелязан и кариерата му постепенно тръгнала нагоре.

Звездата му изгряла, след като станал част от актьорския състав на сериала “Съдружници по неволя”.

 

Ето и някои от най-известните филми на Уилис:

 

“Умирай трудно” - екшън трилър и един от най-знаменитите филми в историята на киното. В зората на своята кариера Брус Уилис изгражда образа на Джон МакКлейн - полицай от Ню Йорк, който просто иска да се сдобри с жена си. Двамата обаче попадат в извънредна ситуация - сградата, в която се намира съпругата на полицая, е превзета от терористи и единствено Джон МакКлейн успява да се измъкне и да се изправи срещу похитителите.


“Шесто чувство“ е психологически трилър на режисьора М. Найт Шаямалан по негов собствен сценарий. В центъра на сюжета са отношенията между детски психолог с тежки семейни проблеми и негов пациент – момче, което вижда призраците на умрели хора.

 

“Криминале” - истинска класика, когато става дума за кино. Филмът е от 1994 година и е режисиран от Куиентин Тарантино. лентата участват редица известни актьори като Самюел Джаксън, Джон Траволта, Ума Търман, Брус Уилис, Харви Кайтел, както и самия Тарантино. Филмът представлява нелинейна гангстерска история, състояща се от три, свързани помежду си, разказа, в които са замесени двама наемни убийци, боксьор и съпруга на престъпен бос. Главна тема на сюжета е изкуплението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4603 |18.03.2020 На 83 години ни напусна поетът Петър Василев . 5| 4787 |17.03.2020 Карбовски: Години неглижиране на лекарите. Сега плащат болните . 2| 3855 |13.03.2020 При пандемия до 10 години затвор и мастита глоба, ако не спазваш карантината . 7| 9146 |06.03.2020 Весислава Танчева: Борисов и Ананиев лъжат нагло цяло съсловие вече две години!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads