Реклама / Ads
8| 4063 |22.02.2015 НОВИНИ

БСП за 100-те дни: Властта обслужва финансово-икномически интереси на групи

.
БСП
Най-голяма заслуга на правителството е фактът на неговото съществуване - това, че преди 100 дни не се наложи провеждането на нови предсрочни избори. Това се казва в позиция на Националния съвет на БСП за 100-те дни управление на кабинета "Борисов-2", оповестена на днешния пленум на "Позитано" 20 от Янаки Стоилов
 
Според социалистите управляващите разчитат на плаващи мнозинства в парламента, които обслужват финансово-икономически интереси на определени групи и се опитват да омаловажат ролята на БСП в политическия живот.

"От затягане на коланите по време на предишното правителство на ГЕРБ сегашното харчи за сметка на всички. Включително и на бъдещите поколения", смятат социалистите. Според тях правителството не поставя ясни цели за развитието на страната, няма средносрочна програма, имитира реформи и водещ е стремежът да осигури стабилност на властта поне до следващите избори през есента.

Червените критикуват кабинета, че не са предприети решителни мерки за балансиране на енергийния сектор и разкриване на злоупотребите в банковата система. Те осъждат властта, че "натовари страната с огромен и скандален дълг от 16 милиарда лева, което може да ни въвлече в опасна дългова спирала, да увеличи социалните и регионалните неравенства".

Партията смята, че управляващите не са предприели действия в подкрепа на икономическия растеж, допусната е стагнация на икономиката и заедно с координационния центъра на НАТО се готви разполагане на тежко въоръжение на територията на България. "Това е правителство на политическата сделка, на живот на заем, на икономическата стагнация и на сервилната външна политика", се казва в позицията на БСП.

На днешния си пленум социалистите не са взели решение за национален протест срещу дълга, тъй като искат да изчакат развитието на политическите спорове около него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4334 |19.02.2015 Властта ще сменя самолета заради икономии . 11| 4562 |16.02.2015 Стойнев: За 100 дни парцелираха властта . 11| 5239 |11.02.2015 Швейцарци ще търсят причината за аварията със самолета на властта . 28| 5391 |09.02.2015 Местан за властта: Проблемите се крият зад истерията "Анти ДПС".

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads