Реклама / Ads
37| 5367 |25.11.2011 НОВИНИ

БСП атакува ГЕРБ, сее смут и призовава за протести

.
Остър сблъсък между ГЕРБ и БСП бе демонстриран днес в парламента. Разменяйки си взаимно обвинения заради надигащото се социално недоволство в страната, управляващите се възмутиха в наглостта на БСП да активизират "революционни и партизански движения".
 


В същото време левицата заподозря управляващите в това, че преди изборите са скрили от избирателите истинската ситуация в страната и призоваха гражданите да подкрепят надигащите се протести.

 

Двете формации поспориха по пенсионната реформа, липсата на социален диалог в тристранния съвет и неизвършените реформи в БДЖ, които провокираха стачки, съобщи “Дарик”.

 

„Дефицитът в осигурителната система се разширява. Инвестициите са отрицателно число. Безработица е двойна. Все повече хора отиват в сивия сектор. Междуфирмената задлъжнялост се е увеличила с 20 процента от началото на годината. Очакват се фалити на фирми през следващата година и то да се увеличат с 40 процента. Резервът е изяден и е сведен до минимум. Цените растат, хората все по-масово обедняват", заяви от парламентарната трибуна Ангел Найденов от БСП.


Той призова всички българи, желаещи отново България да бъде демократична, правово и социална държава, да се включат в протестите срещу силовото и арогантно управление. „Който прави мирните промени невъзможни, прави насилствените неизбежни", категоричен бе Найденов.

 

От своя страна Искра Фидосова от ГЕРБ заяви, че тя и нейните колеги са „наистина възмутени от арогантността, наглостта и лицемерното отношение и изказване, което чухме от тази трибуна". Тя се обърна към Ангел Найденов като заяви, че трибуната в парламента не трябва да се превръща в трибуна за призоваване на партийните членове, на която и да била партия или коалиция, да правят и да участват в революционни и партизански движения.

 

„Точно вие, които сте големите виновници за това да не се извършват реформи и в БДЖ, защо не беше оздравена досега. Правителството на премиера Бойко Борисов държи на социалния диалог. Не правителството на ГЕРБ разваля социалния диалог в тристранката, във вторник ние бяхме четири часа със синдикатите - и с представителите на КНСБ, и с представителите на КТ „Подкрепа". Ние говорихме в условията на диалог", каза още Фидосова от парламентарната трибуна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6329 |08.10.2011 Атакуват вдовицата на Бай Миле . 14| 7047 |19.09.2011 Адвокат на Трактора атакува новия шеф на СГС . 52| 17945 |29.07.2011 Сините атакуват кабинета – искат проверка на строежа на АМ „Тракия” . 32| 5877 |20.07.2011 Атакуват офиси на ДПС в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads