Реклама / Ads
0| 3997 |23.03.2016 НОВИНИ

БСП: Борисов да каже за какво е разговарял с турския премиер

.
Янаки Стоилов
Предлагаме да се проведе заседание на Комисията по външна политика, на което да се направи изслушване на министър-председателя Борисов за срещата, която той проведе през средата на месец декември 2015 г., с участието на министър-председателя на Република Турция и тогавашния ръководител на една парламентарна група“, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов.
 

Той посочи аргументи за инициативата на социалистите: „На тази среща най-вероятно са засягани въпроси от вътрешно-политически характер, които се отнасят до управлението на България, и ние бихме желали да чуем кои са тези важни теми – външно и вътрешно-политически, които са били обсъдени“. Народният представител от левицата бе категоричен, че постоянните комисии на Народното събрание, според своята компетентност, трябва да продължат да поставят някои от въпросите, които предизвикаха инициативата за създаване на временната комисия.

 

Янаки Стоилов заяви, че ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще се обърне за подкрепа към всички парламентарни групи и призовава управляващото мнозинство да ангажира своите представители в Комисията по външна политика - съгласно Правилника за работа на Народното събрание, когато дадена инициатива е подкрепена от необходимия брой народни представители, тя ще се осъществи в рамките на конкретната комисия.

 

Социалистът посочи, че ако инициативата се реализира, това ще покаже  сериозно и последователно отношение към повдигнатата тема. „Ако не получим достатъчно подкрепа за осъществяването на тази инициатива, това би означавало, че както създаването, така и закриването на временната комисия, преследва някакви конюнктурни или най-малкото непълни цели, които да прикрият определени, реални взаимоотношения, развиващи се както в страната ни, така и между България и държави, с които ние поддържаме и развиваме дипломатически взаимоотношения“, заяви зам.-председателят на левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4417 |22.03.2016 Борисов: Не е честно към Европа, но е провал на много държави! . 0| 4123 |21.03.2016 Мерджанов пред Фрог: Пеевски да каже какво ще прави в бъдеще . 0| 11105 |21.03.2016 Борисов заявил на Давутоглу, че ДПС с Пеевски не става за партньор . 12| 4827 |20.03.2016 Цветанов: Ако Борисов е Меси, аз съм обикновен българин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads