Реклама / Ads
54| 6015 |20.06.2013 НОВИНИ

БСП-депутат: Протестиращите са "интернет лумпени"

.
Христо Монов
Социалните мрежи изригнаха, след като депутатът от Коалиция за България Христо Монов определи протестиращите като "интернет лумпени".
 

"Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други държави отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги", коментира Монов пред Канал 3.
 

Психологът Христо Монов бе избран за депутат от т.нар. гражданска квота на БСП, напомня БТВ и продължава - той бе избран за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Христо Монов е бивш агент на ДС. Преди близо 5 години – на 28 декември 2008 г. в София се проведе протест под надслов "Не сме забравили, не сме простили!" Той беше организиран от приятелите и близките на убития 1 година по-рано Андрей Монов, син на Христо Монов.


20-годишният младеж бе смъртоносно прободен с нож от австралийския гражданин Джок Полфрийман в центъра на София. Тогава психологът Христо Монов не нарече протестиращите „интернет лумпени”. Приятелите на сина му направиха и сайт в негова памет. Явно и те не са „интернет лумпени”.
 

Убиецът на Анрей Монов излежава 20-годишна присъда. Полфрийман продължава да твърди, че се разхождал из София с приятели на 28 декември 2007 година, когато чул някой да крещи "негър". Видял как жертвата и още 14 негови приятели да скачат на бой на двама роми. Полфрийман казва, че се опитал да спре боя. Пострадалите роми така и не бяха открити.
 

За февруарските протести Христо Монов заяви в интервю: "Това са едни нормални процеси в едно демократично общество. Няма нищо нелогично. Дано само някой да не го използва, за да изпълни някакви си свои собствени искания". „Просто гласувайте! Ако това не ви харесва, ще отидем пак да гласуваме след 4 месеца, това е начинът. Не може само да стоим отстрани и да махаме с ръка. Разберете: всичко зависи от нас”, допълни тогава той.
 

Днес Христо Монов нарече протестиращите „интернет лумпени”. Случайно или не, малко след това сайтът на БСП не работеше.

Междувременно социалните мрежи изригнаха срещу това определение. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 4706 |18.06.2013 Орешарски няма да се срещне днес с протестиращите . 30| 5939 |08.04.2013 Мъка, протестиращите не могат да запълнят листите си . 77| 6590 |22.03.2013 Протестиращите учредиха "Движение за граждански контрол"; създават млад парламент . 19| 6145 |11.03.2013 Вл. Каролев: Над 116 са исканията на протестиращите, 6 - изпълними

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads