Реклама / Ads
61| 5743 |25.02.2013 НОВИНИ

БСП и ДПС отказаха на Борисов

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан и на БСП Сергей Станишев
БСП и ДПС отхвърлиха категорично офертата, отправена им от премиера в оставка Бойко Борисов, да вземат властта до изборите.
 

Президентът да не се бави и час по-скоро да сформира служебен кабинет, настоя на извънредна пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Ние вече сме заявили, че нямаме намерение да формираме каквото и да е правителство в рамките на този парламент. Механизмът е да има предсрочни избори, подчерта той.

Според него правителството, което ще дойде след изборите, трябва да е програмно с оглед спасяването на България и постигането на по-дългосрочни резултати. Хората трябва да видят смисъл да живеят в страната, заяви Станишев.

На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това той става все по-неадекватен. Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира предложението на Бойко Борисов опозицията да състави кабинет.

След като четири години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи изглежда му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи. Изчерпан е не само той и кабинетът му, но и парламентът, в който има мнозинство. Независимо от това той, разбирайте и партията му, носят еднолично цялата отговорност за тежката социална криза. Затова ДПС ще върне мандата на президента още не в деня, а в мига на получаването му, каза Местан.

Припомням на министър-председателя в оставка, че в първите дни на мандата му той беше достатъчно смел да отиде отвъд границата ни с Гърция, за да се яви пред протестиращите от гръцка страна, които бяха блокирали контролните пунктове на българо-гръцката граница. Питам се къде е сега г-н Борисов и къде е неговата смелост?

И като не се яви пред протестиращите български граждани, къде е доблестта му? Ако тази категория му е непосилна, къде е отговорността му на човек, който държи цялата власт, коментира лидерът на ДПС.

Лютви Местан изрази готовност ДПС да поеме пропорционално своята отговорност за приемането на необходимите актове на Народното събрание преди неговото разпускане, които биха помогнали за решаване на належащите проблеми на българските граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 5882 |25.02.2013 Костов: Депутатите не са стотинки в джоба на Борисов . 155| 22483 |25.02.2013 Борисов: Доган и Станишев свалиха правителството с метеж . 23| 6861 |25.02.2013 Комисията "Янев" ще пита кой е поръчал Борисов . 31| 5606 |25.02.2013 Сините отказаха консултации при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads