Реклама / Ads
36| 5793 |13.06.2013 НОВИНИ

БСП и ДПС отвърнаха на удара: Борисов не може да се примири, че е в опозиция

.
Източник: Булфото
Няма министри на ДПС и БСП, министрите са на 42-oто Народно събрание. С тези думи председателят на ДПС Лютви Местан отговори на обвиненията на Бойко Борисов за продължителни задкулисни договорки между БСП и ДПС.
 

Лютви Местан заяви, че видно от изказването на Борисов, който днес е и рожденик, е, че е бесен от това, че партията му е в изолация.

Местан и допълни, че препоръчва на премиера Орешарски по-бързо да приключат консултациите и имената от вторите нива на правителството да станат ясни.

Кабинетът ще падне с гръм и трясък, каза по-рано пред журналисти в парламента Бойко Борисов.

Това е проблемът на г-н Борисов – той така и не може осмисли, да осъзнае положението си. В него дреме министър-председателят, който по волята на суверена обаче, е поставен в опозиция, каза по-късно пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Полезно е за Бойко Борисов, аз наистина съм силно разтревожен, осъзнавам, че за него е потребно по-бързо да осмисли и приеме като воля свише, това положение, в което се намира. И колкото по-бързо действа в съответствие с ролята си на опозиция, толкова по-бързо ще съумее да съхрани остатъчната си политическа легитимност. Той няма безкрайно време за трансформацията. Ако изтърве времето, ще изгуби и остатъчната си политическа легитимност”, коментира Местан.

Секретарят на БСП Антон Кутев коментира, че Борисов явно е пристрастен към властта и не може да приеме факта, че партията му е в опозиция. „Борисов си бил пожелал на рождения си ден да бъде отново министър-председател. Този човек очевидно е пристрастен към властта", заяви Кутев в кулоарите.

Социалистът коментира и реплика на бившия премиер, че приближена до Станишев е летяла с правителствения авиоотряд повече, отколкото членовете на кабинета на ГЕРБ. „Вие представяте ли си човек, който е летял повече от Борисов", запита риторично Кутев и отхвърли твърденията на Борисов. „Българските граждани в момента имат много прости мечти да си платят сметките на края на месеца и да им стигнатдо края на месеца парите", обясни Кутев. Изборът на заместник-министри се бавел, защото „не се избират по кръстовища и е хубаво да говорят повече от банкянски", каза Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 100| 7470 |13.06.2013 Борисов: ДПС брутално изнасилва столетницата . 34| 6459 |12.06.2013 Поканиха и Борисов на Дунав мост 2 . 40| 5160 |12.06.2013 Борисов инструктирал своите на тайна сбирка . 54| 8463 |12.06.2013 Борисов: Нали ви казвах, че Станишев няма да подпише за "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads