Реклама / Ads
0| 5515 |24.06.2015 НОВИНИ

БСП и ГЕРБ с общ кандидат за кмет на Кърджали?

.
Новият кмет на Кърджали може да не е от ДПС?
Регионалната организация на БСП в Кърджали покани ГЕРБ на разговори за издигането на общ кандидат за кмет на общината. В сряда общинският лидер на левицата Георги Кючуков лично занесе в местната централа на ГЕРБ официална покана за разговорите.
 
"Единственият начин да имаме по-различно управление от това, което ни предлага ДПС, с цената на взаимния компромис, е да излъчим обща кандидатура за кмет. Като няма да се намали влиянието на всяка от политическите формации, защото нашето предложение е всяка от тях да има самостоятелна листа за общински съветници“, заяви Кючуков по БНР.

"Общата кандидатура трябва да е приемлива за всички. Тя трябва да бъде равноотдалечена от всички нас. Това е компромисът, към който призоваваме“, допълни той. Социалистите са готови на разговори за евентуален общ кандидат и с други формации.


"Нашата убеденост е, че община Кърджали не се управлява по най-добрия начин, не се съмнявам, че и позицията на ГЕРБ е същата. Предвид реалностите ние считаме, че този модел на управление може да бъде променен единствено с постигането на разбирателство между партиите извън ДПС, което монополизира местната власт. БСП е за общ, непартиен, равноотдалечен кандидат за кмет, определен след консултации помежду ни на предложения, идващи от двете страни и от граждани, като това не намалява тежестта на всяка от партиите", се посочва в поканата.

Местният лидер на БСП подчерта, че ако се постигне обединението зад общата кандидатура, всяка партия ще участва със собствена листа за общински съветници. На този етап само от АБВ са заявили готовност за подкрепа на идеята на БСП, но с условието кандидатът да бъде достойна фигура. Според Кючуков Реформаторският блок в Кърджали не съществува и на практика няма с кого да се преговаря.

Предстои да се види реакцията на ГЕРБ, след като шефът на парламентарната група и предизборния щаб на партията Цветан Цветанов наскоро заяви, че възнамеряват да издигнат свой кандидат за кмет на Кърджали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4451 |24.06.2015 Томов: За изборния туризъм са виновни кметовете . 0| 5675 |23.06.2015 Областният координатор на ГЕРБ в Пловдивско хвърли оставка с писмо до Борисов . 0| 5446 |22.06.2015 Арестуваха кмета на Ботевград рано сутринта . 0| 5522 |22.06.2015 Багерист купи 1000 кв земя, тя вече е на кмета на Сатовча

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads