Реклама / Ads
28| 5573 |27.05.2013 НОВИНИ

БСП и "Глас народен" говориха за образование

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
Една от първите мерки, с които се ангажираме, наред със спешните мерки в енергетиката, е за първия учебен ден държавата да подпомогне първокласниците.
 

Това каза лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев в рамките на консултациите с извънпарламентарни сили по приоритетите на кабинета "Орешарски". Заедно с кандидата за премиер Пламен Орешарски и политици експерти се проведе среща в парламента с ръководството на партия Глас народен, оглавявана от Светльо Витков.

„Едно дете тръгва на училище един път в живота си и държавата трябва да помогне на това дете да запомни този ден", добави Станишев.

По думите му много неща трябва да се променят в образованието. Приоритет за БСП като лява политическа сила е публичното образование.

„В училището е загубен елементът на възпитанието. А училището има обществена функция. Готови сме да водим разговори - как да променим настоящото статукво", каза Станишев. „За мен е абсурд да има толкова много учебници по един предмет. Трябва систематизиране", каза той.

"Първото условие за каквато и да е политика е възстановяването на демократичния процес в България. В последните 4 години се тръгна към възстановяване на модела партията държава", коментира Станишев. По думите му партийното начало в бъдещия кабинет не е водещо.

"Много добре осъзнавам, че българите живеят много трудно и правителството всеки ден ще трябва да доказва, че работи в интерес на хората", подчерта червеният лидер.

„Пожелавам ви успех, но ни интересуват по-конкретни въпроси. Как виждате образованието, как ще го развивате?", попита Светльо Витков. Николай Николов от Глас народен заяви, че във време на криза умните хора съветват да се инвестира в образование. „Вече близо 13 години у нас битува идиотската идея, че реформи се правят само с пари. Какви са вашите предложения в областта на образованието?", попита Николов.

"Едни от първите ни задачи е възстановяването на нормална бизнес обстановка и насърчаване на предприемачеството", подчерта от своя страна Орешарски.

От Глас народен попитаха Орешарски дали е дошло време да се даде икономическа свобода на гражданите и фирмите, за да работят. Според партията една от основните теми е дали сме готови да децентрализираме държавната администрация. Те попитаха какво ще се направи с банковия картел.

„Няма демокрация, когато имаме икономически несвободни хора", каза Орешарски. Той обясни, че е необходима по-добра координираща роля на държавата относно частните инвестиции, а не държавата да се намесва в бизнес плановете на частните предприятия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 14031 |25.10.2012 "Гласът" на МВР Варна си ритна трудовата книжка със "селския глупак" . 13| 7409 |23.09.2012 Свидетели по "Килърите" проговориха при Кулезич . 11| 4866 |06.01.2012 България и Турция се договориха за товарните превози . 14| 7217 |21.10.2011 Македонските българи да "гласуват за бъдещето на майка България"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads