Реклама / Ads
8| 5189 |28.04.2011 НОВИНИ

БСП иска анкетна комисия заради ареста на Т.Попов

.
Сергей Станишев
Заради вчерашните записи от ареста на Тенчо Попов от БСП ще предложат временна анкетна комисия. Това стана ясно от думите на лидера на партията Сергей Станишев след среща със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
 

Той обаче е скептичен, че мнозинството в НС ще застане зад идеята на социалистите. Затова левицата ще постави въпроса в Комисията за контрол на СРС-та, защото е станало ясно още след като записът излезе наяве, че вътрешният министър Цветан Цветанов устно разпоредил използването на СРС-та.

Това е скандално, категоричен е Сергей Станишев. Това, което видяхме вчера, е голям срам за МВР и го казвам със съжаление , а не със злорадство, подчерта още лидерът на БСП. Той смята, че подобно поведение от страна на полицаите се толерира от ръководството на МВР и даде за пример друг случай на полицейско насилие - случаят в Кърджали, когато полицаи нахлуха в дома на семейство без основание.

Вчерашното поведение на полицаите Станишев определи като безобразно, като според него е срамно служители на реда да се снимат за спомен при арест. Този случай според соцлидера е показателен за погазване на човешките права. Сергей Станишев отправи и упрек към прокуратурата. Социалистите ще информират и Европейската комисия за този случай като пример за полицейско насилие.

Запитани как ще коментира вчерашното изказване на министър-председателя Бойко Борисов в Хърватия, че когато други държави говорят за членството ни в Шенген, ние пък ще ги атакуваме заради бюджетния им дефицит, Станишев отговори, че тази думи на премиера са плашене на гаргите.

Според него това, с което се хвали премиерът, е наследство от предишното правителство. Тройната коалиция по думите на Станишев е намалила външния дълг от 24 % от БВП на под 15 %. Станишев изтъкна, че сегашното правителство увеличава държавния дълг с близо 1 милиард на година. Трябва да се продължи политиката на финансова стабилност, но тя не може да замени политиката на реален икономически растеж и социална отговорност, категоричен е лидерът на БСП.

По повод това, че управляващите сравняват ситуацията в България с тази в Гърция Станишев подчерта, че гърците и днес живеят по-добре от българите. Той критикува и политиката на правителството в сектор „Отбрана", която според него води единствено към демотивация на българските военнослужещи. Според Станишев армията ни е в такова положение, че може да задоволява само експедиционни нужди. Не виждам никаква система за модернизация на армията, посочи още лидерът на БСП. На срещата си със соцлидера запасните военни са изразили пред него недоволството си от настоящото състояние на националната ни сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6295 |27.04.2011 Уникален гаф белязал ареста на "престъпника Цонев" . 1| 5423 |27.04.2011 Още една оставка падна в Пещера заради ГЕРБ-еровия скандал . 5| 5257 |27.04.2011 Близнак намушка брат си заради салам . 2| 5020 |27.04.2011 В съда най-накрая гледат записа от ареста на Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads