Реклама / Ads
54| 4839 |10.08.2010 НОВИНИ

БСП иска главите на трима министри

.
Антон Кутев: "Божидаре, "шибаният" народ плаща заплатата ти, както и тази на Борисов. Излез от политиката!" Корнелия Нинова: "Мирослав Найденов е един лъжец!" Румен Петков: "ГЕРБ гази, мачка и плаши! Цветанов да напусне поста на вътрешен министър".
 

"Божидар Димитров не може да остане в политиката. Няма как да не се случи. В противен случай премиерът Бойко Борисов би понесъл достатъчно негативи, които не са негови”, заяви народният представител от Коалиция за България Антон Кутев по повод изказването на министър Божидар Димитров за "шибания народ”.

"Бих го помолил да се извини на мен, и на БСП. Нека да излезем от анонимност. Така нареченият "шибан народ” плаща заплатата на Божидар Димитров и на министър-председателя Бойко Борисов и ако Божидар Димитров не може, то поне Бойко Борисов може да се извини”, смята Кутев. Според него оставането на министерския пост на Божидар Димитров е напълно неприемлиево. Самият Кутев, обаче, иска Димитров да излезе от политиката изцяло, тъй като имал убеждение, че Димитров „след като престане да бъде министър на чудесата, ще вземе да стане депутат, а на депутатите пак им плаща заплатата „шибания народ”. От своя страна депутатът Корнелия Нинова добълни, че "Лошият човешки материал” вече е “шибан народ”.

Тя нарече на свой ред земеделския министър лъжец по повод негови изказвания за цената на хляба, които Нинова цитира.  Червената депутатка определи като несериозно оправдание и лъжа твърдението на управляващите, че цената на насъщния
се повишава заради международната конюктура. Според нея увеличаването му се дължи на неграмотна и некоректна политика на управляващите в Сектор "Земеделие". "Правителството неглижира целия сектор", подчерта Нинова. "Повишаването на цената на хляба се дължи и на отказа на държавата да възстановява акциза за горивата, използвани от земеделските производители. "Хлябът е един от продуктите в малката потребителска кошница. Да се твърди, че повишаването на цената на хляба няма да повлияе на другите стоки е груб цинизъм", каза още депутатът от левицата.

Според нея всичко това ще доведе до увеличаване на инфлацията в страната. От БСП поискаха да се засили контрола върху износа на зърно, позовавайки се на данни, според които 120 000 тона пшеница са изнесени само за последните дни. От БСП искат и да се възстанови връщането на акциза на земеделските производители. Около 30% от себестойността на продукцията е този акциз, коментира Нинова. Според нея трябва да се намери механизъм за компенсиране на доходите на гражданите. Корнелия Нинова помоли журналистите да проверят фирми, с които е била свързана председателката на земеделската комисия Десислава Танева и дали тези фирми са изнасяли пшеница от страната.

Тя припомни, че в комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси в парламента вече разглеждаха дали Танева е в ситуация на конфликт на интереси. Корнелия Нинова коментира и думите на земеделския министър, че тя трябва да бъде "отстреляна". "Аз знам, че съм като греда в окото на управляващите, но това изказване за отстрелването е неприемливо. Който и да е министър, не може да говори така за който и да е човек. Този тон е вреден. Това насажда омраза и започва да се мултиплицира надолу. Достойно и мъжки е той сам да иска да си отиде, но нямам надежда, че това ще се случи", каза тя. Корнелия Нинова коментира и факта, че всички браншови организации са съгласни с повишаването на цената на хляба. "Те отстояват своите интереси и аз ги разбирам. В техен интерес е те да защитават продукцията си. Какво ще кажем на потребителите, на които не им е по джоба такова увеличение", запита тя. Председателят на Младежкото обединение на БСП Явор Гечев пък попита дали ще се намеси държавния резерв при повишаването на цената на хляба.

По-рано днес бившият вътрешен министър и настоящ депутат от БСП Румен Петков поиска оставката на трети министър от правителството на ГЕРБ. Петков обвини настоящият шеф на МВР и вицепремиер Цветан Цветанов в терор, който полицията упражнявала системно над гражданите. Според Румен Петков те изпитват страх от родната полиция. "ГЕРБ гази, мачка и плаши", стегнато и кратко описа настоящото управление на кабинета в сутрешния блок на Нова ТВ Петков днес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4909 |29.07.2010 Нищят трима от ГЕРБ за конфликт на интереси . 1| 4570 |14.07.2010 БГ-министри искат удължаване на проекти по ИСПА . 2| 4522 |11.07.2010 Финансови министри викат за Холандия на Световното . 3| 5766 |10.07.2010 Министри и студенти карат колела към дома на Бойко Борисов; тръгват от "Дондуков" 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads