Реклама / Ads
69| 5795 |17.08.2012 НОВИНИ

БСП: Искат да превърнат България в държавата ГЕРБ

.
Не смятам, че която и да е политическа сила може да има позиция по личността на Левски или Ботев. Те са по-големи от всяка една партия. Те са националните идоли и не може да има никаква форма на съмнение в тяхната дейност, най-малко от морална гледна точка.
 

Това заяви на пресконференция депутатът от БСП Антон Кутев по повод обществената дискусия по изследване на Комисията за защита от дискриминация.

"Изключително непочтено ми изглежда опитa да прехвърляш нещата – имало някаква поръчка по време на управлението на Тройната коалиция.

Нали участват в нея и „Отворено общество” – нали не можем и тях да ги заподозрем в топла връзка с Тройната коалиция. Това не значи, че някой трябва да качи на интернет страницата на комисията някакви нелепости. Да бъде така добра г-жа Страшимирова да се занимава само с грешките в нейната собствена институция", призова Кутев.

Той уточни, че в случая не обвиняват Тройната коалиция, обвиняват предишния председател на комисията, който и в момента е неин член и това, според Кутев, е странно. "Ако Бойко Борисов навремето беше казал, че ще управлява, обвинявайки Тройната коалиция, нямаше да го изберат”, коментира Антон Кутев.

Минимум по 12 лева на месец повече ще плаща българинът за електроенергия заради зелената енергия, произведена от  възобновяеми ВЕИ, заяви председателят на Съвета на НС на БСП по енергетика и енергийни ресурси Явор Куюмджиев. Позовавайки се на данни на правителствени източници и на  Агенцията за устойчиво енергийно развитие, която издава така  наречените гаранции за произход на възобновяемата енергия  Куюмджиев заяви, че при управлението на ГЕРБ са присъединени  десет пъти повече ВЕИ, отколкото при предишното управление.

Антон Кутев съобщи, че част от  присъединените фирми, които по думите му пряко с бизнес-интересите си са свързани със сегашното управление на  страната получават годишно над 70 млн.лева от тези мощности. От  30 "основни играчи" на този пазар Кутев изброи седем, сред които "ЛУКойл енерджи".

Във връзка с дейността на комисията „Хохегер” Кутев каза, че ще внесе в парламента ще внесе питане до финансовия министър във връзка с решение на комисията за изискване от НАП на определени данни за дейността на фирма „Актив Груп” на Моника Йосифова. В това, че се търсят данни за дейността й няма нищо лошо, каза Кутев. „Проблемът е, че с решение на комисията от НАП се искат данни, свързани с копия от всички фактури и разплащателни документи, които касаят адвокатски сдружения. Данните, които комисията иска, не се съхраняват от НАП, но тя може да ги събере”, посочи той.

Депутатите от ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов и Антон Кутев питат министър Дянков – на какво основание НАП събира тази информация. В банките на НАП и в Закона за НАП е регламентирано по кои дейности може да събира данни и това не е от тези дейности, уточни той. Според Кутев, в държава, в която има разделение на властите, комисията не може да събира информация чрез МВР, която да бъде предадена на парламента. Ако ти си НАП, не можеш да събираш данни, за да ги предадеш на комисия в парламента, за да ги използва за политически цели, посочи той.

Според него, Димитър Главчев като председател на комисията или е бил силно подведен, или силно некомпетентен, за да изпрати тези писма. "Това е форма на политическо преследване. В нито една част от дейността си тази комисия не е доказала, че има за цел да защити интересите на българските граждани. Тази комисия изпълнява политически цели. Това е пореден опит на партия ГЕРБ да превърне държавата България в държавата ГЕРБ", категоричен е Антон Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6365 |17.08.2012 Свилен Нейков: ГЕРБ прави много за спорта в България . 9| 10525 |17.08.2012 Таки: В България ще ме убие полицай . 15| 5809 |16.08.2012 Дали на Вардар ще разберат, че България е най-добрият им съюзник? . 16| 5926 |13.08.2012 Цар Киро ще съди България в Страсбург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads