Реклама / Ads
9| 4270 |24.03.2015 НОВИНИ

БСП: Който има пари, има право на здраве

.
Михаил Миков
Който има пари, има право на здраве. Който няма, ще чака или да търси пари. Такъв прочит на водената политика от кабинета „Борисов 2" в сектор здравеопазване направиха от опозицията „БСП Лява България".
 

И този вторник, след заседание на Изпълнителното бюро на столетницата, социалистите критикуваха на пресконференция действията на управляващите, но и обявиха какво правят те самите.

 

„Управляващите твърдо прокарват политика за налагане на неолибералното разбиране, че който има пари, има право на здраве", обясни притесненията на левицата лидерът на „БСП Лява България" Михаил Миков.

 

Той критикува и действията на правителството по казуса с фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ). „Очевидно промените в законодателството не дават резултатите, които се обещават на обществото", посочи социалист номер 1.

 

„БСП Лява България" вече е готова с предизборните си обещания за предстоящите местни избори през есента, стана ясно още на пресконференцията.

 

„БСП е първата партия, която вече предлага това, с което ще се обърне към българските граждани на местните избори", се похвали зам.-председателят на столетницата Янаки Стоилов.

 

Повече заетост и доходи на територията на общините, сигурност за хората, социално отговорни общини, равен достъп до здравеопазване и образование и силно местно самоуправление, са само част от задачите, които си поставят социалистите на прага на местните избори.

 

В левицата вече са готови и с написаната политическа декларация, резолюцията за изборите и с промени в устава си на партията. Именно за да ги обсъдят тази събота ще се събере и Националният съвет на „БСП Лява България".

 

„Да честитим на новоизбраното ръководство на Сърница и на гражданите на Сърница", не пропусна и тази тема „червеният" лидер. По думите му обаче, най-големият извод от оспорваните избори в родопската община е, че бедният народ много лесно се купува и заплашва.

 

„Ако така ще се провеждат избори в България, тя все повече ще отдалечава от демократичните си ценности", предупреди социалист номер 1 и отбеляза, че разбирането на изборите като някаква кървава битка продължава да се развива и в този процес са участвали и управляващите, и ДПС.

 

„Халал да съм им победите - със заплахите. За нас изборите не се разбират по този начин", отсече Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4438 |21.03.2015 Германия задейства предпазна клауза срещу българското правосъдие . 8| 4252 |14.03.2015 М. Найденов: Българите очакват лидер, който да каже-напред с мен . 0| 5365 |14.03.2015 Колекторските фирми нямат право да описват и продават имущество . 3| 5061 |12.03.2015 Вече нямат право да ни следят в нета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads