Реклама / Ads
280| 5886 |18.03.2013 НОВИНИ

БСП минава в настъпление, прави ревизия на ГЕРБ

.
Започваме поредица пресконференции, в които ще разкриваме злоупотребите на кабинета "Борисов". Правим го с убеждението, че хората имат правото да знаят истината за управлението на ГЕРБ, обяви на брифинг лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

 

 

 

 

 

За почти четири години икономическото всекидневие на стотици хиляди български граждани беше разрушено. И хората станаха заложник на монополите във всяка сфера. Като цяло икономиката на България бе съсипана, а малкият и среден бизнес - унищожен. Аз много добре зная в какво състояние оставихме страната. Една европейска държава не може да бъде опоскана до такава степен, ако управляващите са спазвали елементарните й закони, категоричен бе Станишев. 

 

Той подчерта, че кабинетът "Борисов" е единственият в целия ЕС, довел до това много лекарства да поскъпнат в пъти. Цените на храните скочиха с близо 40%, цените на горивата, въпреки, че световните пазари посочват, че те са доста по-ниски отколкото през 2008 г., също рязко нараснаха. Сметките за ток са поскъпнали с 60% по време на управлението на Борисов, а България се е превърнала в рекордьор по обедняване на хората и по поскъпване на живота, посочи червеният лидер.


Превърнахме се в рекордьор по обедняване на хората и поскъпване на живота. Бяха отнемани последователно социални права и придобивки, а наред с това всичко поскъпваше. Отговорност за тези резултати носи човекът, който еднолично управляваше държавата в продължение на 3,5 години, каза още той.


Ние ясно отправихме искането към служебния кабинет да направи ревизия на кабинета "Борисов". Тя е необходима, спешна, не само за да се знае на какво стъпва служебният кабинет и бъдещото правителство след изборите, а защото без това няма да спре схемата за разграбване на страната и за обедняване на хората. Без истината не може да се вземат правилните мерки и да се пресекат порочните практики на управлението на Борисов. Ние се нагърбваме с тази задача, след като разбрахме че служебният кабинет няма да направи това. Служебният замита неща, които министрите би трябвало вече да знаят. И това ще доведе неизбежно, ако се запази това поведение, че кабинетът на Райков ще трябва да поеме солидарно отговорност за действията на кабинета „Борисов", обяви  Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 6616 |18.03.2013 Цветанов: Костов, БСП и ДПС да спрат да натискат правителството . 5| 5215 |18.03.2013 МВР шефката няма да прави промени във ведомството . 17| 6506 |18.03.2013 Марин Райков: Няма да правим чистки в администрацията . 13| 5505 |16.03.2013 Каракачанов заплаши правителството с пръчка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads