Реклама / Ads
9| 4240 |05.02.2016 НОВИНИ

БСП: Национално предателство правят управляващите за небето ни

.
Ангел Найденов
Депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ разкритикуваха предложенията на управляващите в закона за отбраната по мисията „Еър полисинг” за съвместна охрана на българското въздушно пространство.
 
Народният представител от левицата Ангел Найденов предложи тези съвместни действия да се извършват с водещото участие на военни формирования, въоръжение и техника на българската армия и тълкование на водещо участие, а именно – „водещо участие при съвместни действия на съюзнически държави със съвместни действия при изпълнение на задачите по охрана на въздушното пространство на Република България с преимуществено използване на екипажи и въздухоплавателни средства от българската армия”. „Това е предложение, което се споделя от командването на въоръжените сили. Основанията за това предложение са опасенията, че предложението на Министерство на отбраната прикрива собственото си безпокойство, че в даден момент поради невъзможност да се гарантира изправностите и техническата годност на българската бойна авиация, ние няма да можем да участваме в изпълнението на задачата с нашите бойни самолети”, каза още Найденов. Според него предложенията на управляващите прикриват в някаква степен края на българската бойна авиация и това поражда всички опасения.

Депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин изрази неудовлетворение от отсъствието на министъра при обсъждането на толкова ключов закон. Той предложи тази съвместна охрана на въздушното пространство да се осъществява от страни членки на НАТО, които обаче са и членки на ЕС. „Знаете, че макар и бавно постоянно се развива европейската политика по сигурността и създаването на такава разпоредба ще задължи това и бъдещите правителства да осъществят по-тясно сътрудничество в рамките на НАТО именно със страни членки на ЕС. Такова ограничение в закона ще бъде полезно”, аргументира се Вигенин.

 

Народният представител от левицата Атанас Зафиров бе категоричен, че с действията си управляващите засилват страха на българите за свободата и за националния ни суверенитет. „Колко трябва да си сляп, колко трябва да си глух, за да не чуеш гласа на собствения си народ, който ти казва: „не го прави”. Колко трябва да си двуличен или да не познаваш собствената си история, за да слагаш под общ знаменател съюзнически самолетите на държави, които само преди 25 години ти самият си определял като потенциални агресори и реваншистки настроени към България”, попита Зафиров.

 

Предложенията на левицата бяха отхвърлени от мнозинството в НС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4311 |04.02.2016 Британски експерти ще ни оправят бакиите в съдебната система . 19| 4604 |25.01.2016 Танев: Патриот съм; няма да режа нищо, свързано с националността . 17| 5019 |08.01.2016 Дърева: Местан направи едно класическо предателство . 23| 7448 |20.11.2015 Пл. Константинов обвини Гришо, Казийски и Бербатов в предателство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads