Реклама / Ads
33| 8813 |28.09.2020 НОВИНИ

БСП и Нинова имат шанс с Керуак и ако заровят Гергов, иначе - чао

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
БСП трябва да се рестартира и да започне да се държи като нормална съвременна партия. Това означава да започне да изповядва: системата за човека, а не човека за системата. Важният е всеки отделен гражданин. Другото е политическа анемия – скоро и деменция. Миналото на БСП/БКП да си остане завинаги в миналото.
 

Стачките на тютюноработниците и партизанското движение отдавна не са гордост, защото този свят не е част от глобалната мрежа, няма го в менюто на мобилния телефон… За да стъпят на добра основа българските леви трябва да започнат от хипи философията, феминизма, защита правата на различни малцинства, в това число на сексуалните и пр. Но да се оправят, както се казва, големи хора са. Чешките леви са добър пример. А Джак Керуак, ярък представител на бийтпоколението, е казал нещо подходящо: „По-добре е да спиш в неудобно легло свободен, отколкото в удобно легло несвободен“. И още: „В края на краищата… пътят трябва да води към целия свят“.

 

Керуак и българската БСП – звучи като болна фантазия, ясно. Трябва обаче нещо да се отпуши и вместо за бай Тошо и москвичи, в тази партия да се заговори за други, много по-важни неща, които имат връзка с бъдещето. Умишлено или интуитивно Корнелия Нинова потърси в остарялата партия хора, които са чували за Керуак, Бъроуз, Гинсбърг и дори са ги чели. Това Георги Гергов, Димитър Дъбов, Георги Пирински и пр. няма да проумеят до края на дните си. Бетонираните им мозъци произвеждат единствено чугунената логика за вечните авторитети. Идиотия, разбира се. Ангел Найденов, Валери Жаблянов, Михаил Миков и др. спазват тази инерция и всеки свеж полъх възприемат като буря в червеното море, което отдавна мяза на гьол, като онзи в Белене… Гергов и модерно мислене е все едно Гешев и върховенство на правото... Или ГЕРБ и честни избори.

 

Затова Нинова спечели на изборите за председател на партията и за ръководни органи на 50-я конгрес. Това обаче може да се окаже лебедова песен, ако не обяви ясно и категорично позицията на партията за:

 

А/ Корупцията.

Б/ Управлението на ГЕРБ и ОП.

В/ Ръководството на ДПС в лицето на Доган, Пеевски, Хамид, Цонев и още неколцина, които ползват движението като фирма.

Г/ Прокуратурата и главния прокурор.

Д/ Корупцията.

Е/ Евросъюзът.

Ж/ Политиката на Путин.

 

Това е задължително. И е само първа крачка. Интелигентно би било новото ръководство да се извини на всички българи за онези действия и епизоди в историята на партията, които са предизвикали страдания и спорни оценки в обществото през годините.

 

Ей такива неща. Ако продължи по течението БСП ще изпадне от гражданското полезрение и ще се утвърди като синоним на твърдоглавие и лоши спомени. Това означава – в политическата морга на историята. Ще е заслужен епилог, ако Нинова се задоволи с празнуване на победата и сключване на сделки.

 

Емилия Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6113 |26.09.2020 Нинова: БСП не излъга избирателите си, закриваме паралелната държава на Борисов . 6| 4804 |24.09.2020 Майките от ”Системата ни убива” търсят палатка, която да опънат под прозорците на Борисов през зимата . 20| 6571 |19.09.2020 Оспорват избора на Нинова за лидер на БСП . 14| 6039 |18.09.2020 Корнелия Нинова: Новият дълг - всички плащаме, за да харчи Борисов еднолично и безотчетно нашите пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads