Реклама / Ads
40| 6077 |07.03.2011 НОВИНИ

БСП номинира проф.Близнашки за кандидат-президент

.
проф. Георги Близнашки
Проф. Георги Близнашки е приел да бъде една от номинациите за кандидат-президент на БСП от Районния съвет в квартал „Слатина”.
 

"Смятам, че имам какво да дам и има какво да направя. Живял съм достойно и мисля, че мога да гледам хората в очите", каза Близнашки, цитиран от "Фокус".

В края на миналата седмица членовете от съвета на БСП в район „Слатина” са го уведомили за номинацията.

"Те ме попитаха дали съм готов да се кандидатирам за президент, тъй като други имали колебания. Казвам „категорично да”. Нямам притеснения от нищо, не се страхувам от никого, така че да вървим напред”, заяви проф. Близнашки. Той каза, че предложението го е изненадало, „но в един по-дългосрочен контекст, можеше да се очаква, защото ситуацията, която БСП преживява, е доста тежка и трябва да се търсят алтернативни решения”. По думите му, хората се обръщат към човек като него, защото през годините е доказал както последователността на поведението си, а така и отстояването на ценности и принципи, свързани с демокрацията в България.

„Натискът върху социалистическата партия е голям, така че трябва да се търси мобилизация, но на една принципна основа, за да има надежда за едно по-добро бъдеще”, каза още проф. Близнашки.

Съгласно Устава на БСП, кандидатът на партията за президент ще бъде избран на преки вътрешнопартийни избори или на избори от общинските конференции, а избраният кандидат ще бъде утвърден от НС на БСП.

Проф. Георги Близнашки е бил народен представител във Великото, 36-то и 40-то Народно събрание, избиран е многократно във Висшия съвет, а в момента е член на Националния съвет на БСП. От август 2005 г. до края на 2006 г. е сред първите български депутати в Европейския парламент, със статут на наблюдатели. През 1991 г. той става един от авторите на новата българска Конституция. По това време е избран за председател на софийската организация на социалистите, която ръководи в годините след демократичните промени. Преподавател е по конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6539 |20.02.2011 Батето кандидат-президент . 4| 4785 |08.11.2010 Трактора не бил кандидат-президент на РЗС . 5| 4787 |08.10.2010 Кр. Георгиева - номинирана за еврокомисар на 2010 . 13| 5222 |02.10.2010 Борисов имал 5-ма кандидат-президенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads