Реклама / Ads
2| 3660 |19.10.2016 НОВИНИ

БСП обедини парламентарните групи в НС срещу ГЕРБ

.
„Внесохме искане за временна анкетна комисия, която да се занимае с търговията с горива и с подозренията за картел в този сектор”, заяви пред медиите в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че са събрани 80 подписа от почти всички парламентарни групи, което показва, че общият фронт срещу ГЕРБ се разширява.
 
По думите й подписката е подкрепена от БСП, АБВ, ДПС, АТАКА, Народен съюз, Патриотичен фронт и незивисими депутати. Тя обясни, че реформаторите са отказали да се подпишат, но са заявили готовност да подкрепят предложението в зала, а само ГЕРБ не подкрепят. ”Надяваме се другата седмица да влезе в дневния ред и да се занимаем по същество с контрабандата, а не популистки само по медиите”, заяви тя.

На въпрос, как ще коментира разпита на Петър Димитров в следствието, Нинова отговори, че това е част от предизборната кампания на ГЕРБ в опит да сплашат опозицията и отговорът им към поведението на левицата в последните месеци. „Няколко пъти БСП успява да покани и да събере около себе си подкрепа на другите парламентарни групи срещу решения на ГЕРБ. Ние ги върнахме в пленарна зала”, заяви Нинова и допълни, че друга причина е комисията за картела на горивата и страхът от това, което ще излезе в НС и притеснения от изхода на изборите, за което свидетелства и  започналият натиск върху кметове и върху администрация.  

„Днес,докато се борим за запазване на националната идентичност и икономика по канадското споразумение, с което се извършва национално предателство, с пълномощно на Лиляна Павлова и областната управителка на София влизат на „Позитано” и вадят партията от партерните помещения и въвеждат частни лица”, обясни председателят на БСП. Тя добави, че съдебното дело е приключило и БСП не е била страна по спора – държавата е трябвало да си защити сградата, на която левицата е наемател. „Държавата сама е предала държавния интерес. Това се случва 10 дни преди изборите.  Това е още един елемент от предизборния натиск върху опозицията.  От сега искам да им кажа, че няма да стане. Г-н Борисов, няма да ви се получи. По този начин показвате само слабост и страх. Няма да ни спрете само ни амбицирате още повече за действия”, категорична бе Нинова   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4142 |13.09.2016 Руска групировка хакна медицинското досие на Серина Уилямс . 0| 3865 |12.09.2016 Консерваторите спечелиха парламентарните избори в Хърватия . 0| 4241 |24.08.2016 Новият треньор на ЦСКА Еди Йорданеску пред 7DF: Няма да има групички, ще гоним титлата! . 0| 4165 |24.08.2016 ”Лудогорец” влезе в групите на Шампионската лига

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads