Реклама / Ads
24| 5559 |08.09.2013 НОВИНИ

БСП обещават социален пакет, ГЕРБ искат вот на недоверие

.
"През 2014 ще има още по-ангажиран социален пакет", заяви депутатът от Коалиция за България Дора Янкова в ефира на бТВ. "Стабилната финансова политика на ГЕРБ даде възможност сега БСП да прави социална политика, но признавам, че закъсняхме със социалните мерки", контрира народният представител от ГЕРБ Даниела Дариткова.
 

"Тревожна е бедността, тревожни са социалните различия между хората, тревожна е и икономиката на страната. Поради тази причина ние сме категорично решени да гледаме в 4 пакета закони, които да изравнят социалните различия, разбира се стъпка по стъпка, защото 4 години на замразени доходи и пенсии дойдоха в повече на българския народ", каза зам.-председателят на ПГ на КБ Дора Янкова. "Това означава, че по същество ще има отношение и към възрастните хора, и децата, и като цяло в социалните системи, и в сферата на образованието, на здравеопазването и др.", поясни народният представител.

Помолена да коментира работата на кабинета, предвид предстоящия отчет за първите 100 дни от дейността му, Янкова заяви, че правителството на Орешарски е едно от най-прагматичните, решителни и действащи. "Ще имаме възможност да чуем отчета на министър-председателя за първите 100 дни. Това правителство, преди всичко, се отвори към българското общество, към всички социални групи и към бизнеса", допълни тя.

"Мислим за вот на недоверие и вероятно ще поискаме такъв, но сме убедени, че при сегашното парламентарно представителство той е обречен на неуспех", каза народният представител от ГЕРБ Даниела Дариткова. Въпреки това, тя определи като главна задача на ГЕРБ именно оставката на кабинета и нови избори.

"Когато се поискат повече социални придобивки, плащат данъкоплатците или се взима заем", каза още депутатката от ГЕРБ. Според Дариткова правителството не работи през първите си 100 дни, министрите непрекъснато са в отпуска, има и неработещо цяло министерство - това на инвестиционното проектиране. "Това обаче е хубаво, защото така не се правят услуги на олигарсите", заяви Дариткова.







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4759 |19.04.2013 Във всяко кметство полицай, обещават предизборно . 72| 5617 |14.04.2013 Лиляна Павлова предупреди: Ще обещават чудеса, но те са неизпълними . 10| 4864 |09.04.2013 Р. Коларова: Политиците обещават базисни неща; това не е нормално . 12| 5696 |14.02.2013 Ог ЧЕЗ обещават, че всяка жалба ще бъде разгледана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads