Реклама / Ads
16| 4812 |07.10.2014 НОВИНИ

БСП обмисля вътрешен референдум, дали да подкрепят ГЕРБ

.
Атанас Мерджанов
След продължилото близо 4 часа заседание на Изпълнителното бюро на БСП, социалистите обявиха, че са готови да участват в разговори с ГЕРБ за подкрепа на кабинет на малцинството. Обмисля се да се проведе вътрешен референдум, за да види дали социалистите са склонни да подкрепят програмата на ГЕРБ. Това обяви говорителят на партията Атанас Мерджанов.
 

Той подчерта обаче, че левицата е готова да подкрепи единствено предложение за решаване на важни проблеми в страната.

 

Подхвърлените намерения за отпускане на министерства от страна на ГЕРБ според Мерджанов са несериозни и затова не може да се гледа сериозно на тях. „Ако получим покана за такива разговори, ще участваме в тях по важните приоритети за страната", обеща Мерджанов. БСП обаче ще следва зададения от ГЕРБ формат на консултациите и ако не отиде лидерът на ГЕРБ, то няма да отиде и лидерът на БСП.

 

Мерджанов коментира, че щом на тези преговори няма да присъства лидерът на ГЕРБ, то те явно не гледат на разговорите достатъчно сериозно и отговорно. Говорителят на БСП заподозря още, че щом Борисов ще отсъства, то или се неглижира ситуацията, или ГЕРБ крои други постановки за следващия кабинет на страната ни. БСП е готова да обсъжда загрижено тежките проблеми за страната ни, стана ясно още от думите на Атанас Мерджанов.

 

Въпреки това обаче в столетницата ясно осъзнават, че народният вот им е определил ролята на опозиция. „Резултатите от тези избори бяха достатъчно сериозна и тежка загуба и да се говори сега за управление, изглежда малко нахалничко от наша страна", отговори социалистът на въпрос дали все пак левицата би участвала в коалиция за управление. Все пак в БСП са обсъждали и дали да не се проведе вътрешен референдум в партията за това какви да бъдат следващите им политически стъпки и дали да подкрепят управленска програма на ГЕРБ. Изпълнителното бюро на левицата ще се събере на заседание и в петък, а по-късно ще се състои и заседание на Националния съвет на партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5046 |27.09.2014 Нов 5-милиарден дълг обмислят във финансовото министерство . 29| 4504 |15.07.2014 Станишев: Да стана еврокомисар не е стояло пред мен и не съм го обмислял . 2| 5402 |02.07.2014 Експерти: В атаката срещу ПИБ има и вътрешен човек . 29| 4647 |12.06.2014 Манолова: ГЕРБ са „за” референдум, но на практика бламират гласуването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads