Реклама / Ads
7| 5328 |04.10.2013 НОВИНИ

БСП на пленум без Първанов

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
БСП започва подготовката за евровота през май 2014 г. Националният съвет на БСП ще свика официално заседание на 48-ия конгрес заради вота за Брюксел. Соцбюрото вече оповести, че започва подготовката на най-висшия форум на БСП.
 

Лидерът Сергей Станишев отсякъл, че родните социалисти трябва да започнат отсега стягането на редиците за евроизборите през 2014-а. Той е дал срок до декември за политическата рамка за участието на партията във евровота, пише Стандарт. Както и разпределението на всички задачи. А следващия месец ще се гласува и точната дата на конгреса. Като лидер на Партията на европейските социалисти Станишев ще свика за февруари конгреса й за евровота, потвърди той.

Любопитното е, че на пленума на БСП в събота няма да е експрезидентът Георги Първанов. Като запален авджия, той ще гърми по глигани на откриването на ловния сезон. Част от смятаните за негови приближени червени също. И решението за конгреса ще се вземе без тях. Малобройната опозиция в БСП продължава да иска смяна на върха на "Позитано" 20. Но ще бъде парирана от апарата на червените, тъй като това може да стане само на конгрес. В подготовката на идното заседание обаче такава точка не се предвижда.

На пленума БСП ще гласува и писмото номинация за подкрепа на председателя на парламента Мартин Шулц за общ кандидат на левите за шеф на Европейската комисия за евроизборите. От 1 октомври ПЕС отвори процедурата за номинации, а срокът за събиране на предложения от партиите е 31 октомври.

БСП ще е една от първите партии, изпратили номинация в Брюксел. Соцлидерът Сергей Станишев има лична заслуга като президент на ПЕС за обща кандидатура на левите за шеф на ЕК. А още през лятото той даде да се разбере, че ще подкрепи сегашния шеф на ЕП. На 8 ноември във Варшава ще е работната среща на генералните секретари на соцпартиите. От България там ще са Красимир Янков и Деница Караджова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5297 |30.09.2013 Първанов избира лов пред пленум . 10| 5246 |28.09.2013 Първанов: Да не се месим там, където не ни е работа . 12| 5439 |27.09.2013 Първанов: Оскърбен съм, че промяната в БСП е забравена . 23| 5270 |22.09.2013 Орешарски съгласен с Първанов, нямало дългосрочна визия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads