Реклама / Ads
5| 5240 |19.12.2010 НОВИНИ

БСП в Пловдив решава за оставката на Баташки

.
Днес ще се реши окончателно лидерският казус да си ходи или да остане на поста ли градски председател в Пловдив доц. Илия Баташки. Очаквa се делегатите на форума да са 250, които с вота си ще решат проблема.
 

Шансовете на Баташки са като игра на залагания през последния месец, след като но 19 ноември колоритният червен доктор гръмко обяви, че си подава оставката. Сетне даде рязък ход назад и обяви, че него с оставка в ръка няма да го видят избирателите му. Месецът се оказа нажежен от скандали, интриги и дори откровени заплахи, че, ако на днешната заветна дата на Градската конференция Илия Баташки не се вразуми и не подаде сам оставка, ще има страшни истини, огласени за него и работата му.

Пловдивските активисти знаят, че тази седмица на среща при лидера на БСП, Сергей Станишев, са били привиквани соцактивисти на Пловдив, сред които и Илия Баташки и двама пловдивски депутати, Захари Георгиев и Петър Мутафчиев. На хирурга Баташки му е било казано в прав текст, че е най- добре да се оттегли от поста . Въртеливите движения на Баташки / подавам си оставката - не си я подавам / изкара наяве куп версии за намесата му в бизнес схеми, за лобиране в полза на определени фирми, включително и за нерегламентирани контакти с ГЕРБ. В отговора му пред Станишев не било спестено обяснение като това, че не е вярно,че  хората по места много искали Баташки да си остане. Баташки е вреден за пловдивската социалистическа организация, време е да се оттегли, да се приключи с трусовете и да имаме нов лидер, категорични са червените поддръжници.

Спряганите имена за лидерския пост са повече от две, но изобщо не е изключено да има и пълна изненада от номинация , издигната в момента. Какъв ще бъде вотът днес, за това решаваща се очаква да е позицията на делегатите от район „Централен", след като те имат представителство тридесет и пет процента в общата квота, доверяват запознати с процедурата. Градската конференция е от 16.00 часа в зала в Международен панаир „Пловдив".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5493 |14.12.2010 Върнатите роми от Франция ограбват в Пловдив . 4| 4937 |14.12.2010 Темида решава отива ли зад решетките Вальо Топлото . 4| 4774 |06.12.2010 Порои давят София заради пловдивските пари за смет . 1| 5103 |01.12.2010 Кметът ще решава за отсрочване на местни данъци до 100 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads