Реклама / Ads
2| 3666 |27.09.2018 НОВИНИ

БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на Българска свободна телевизия

.
Корнелия Нинова
БСП подаде документи в Съвета за електронни медии за регистрация на собствена телевизия.
 

Избрахме името Българска свободна телевизия, като вярваме, че в нея ще може да се изразява свободно мнение, без страх да се представя истината и фактите такива, каквито са - без цензура, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова при внасянето на документите в регулатора. Искаме да помогнем и на България - от 111 място по свобода на словото да я придвижим малко напред, добави тя, цитирана от БНТ.

 

Любомир Коларов, директор на телевизията, посочи, че тя ще излъчва 24-часова програма, като ще заложат основно на новини и публицистика. Това, че в основата при създаването на тази телевизия е БСП, не означава, че обезателно от сутрин до вечер ще има някакви партийни постулати. Девизът на нашата телевизия е "Бъди свободен", заяви той.

 

БСП финансира, организира и открива тази телевизия, но имаме амбицията да не бъде партийна, а да бъде обществена, свободна телевизия, коментира и Корнелия Нинова. Тя посочи, че са направили финансов разчет за 2 млн. лева, с които ще отворят телевизията. Ако се разрасне, ще поставя въпроса пред Националния съвет на партията да увеличим средствата, добави Нинова.

 

Телевизията ще се разпространява по сателит и кабел. Подготвени са студиа и офиси на телевизията на адрес ул. "Индустриална" 11 - в халетата на бившия хладилен завод. В отговор на въпрос Нинова обясни, че Елена Йончева и Велислава Дърева може да участват в публицистични предавания или да представят разследвания, но не и да са водещи на предавания. Кога ще стартира телевизията много зависи от СЕМ, обясни Нинова. Бихме искали до края на тази година да стартира, добави тя.

 

Председателят на СЕМ София Владимирова коментира пред журналисти, че регулаторът ще се движи по процедурата, която е законно установена. В двуседмичен срок нашите експерти ще прегледат документите и те ще бъдат внесени на заседание на СЕМ за гласуване, посочи тя. Ако документите са изрядни, ще бъде гласувана регистрацията според искането, което е внесла БСП, добави. Ако се установят недостатъците, заявителите ще имат една седмица да ги отстранят и отново да внесат документите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3840 |27.09.2018 Директорът на обществената телевизия в Австралия подаде оставка заради опит за цензура . 2| 4747 |20.09.2018 Сашо Дончев подаде оставка от БСК . 1| 3489 |12.09.2018 700 сигнала за насилие над деца подадени през 2017 г. . 0| 3632 |10.09.2018 Шефката на агенцията по трансплантация подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads