Реклама / Ads
1| 3563 |28.09.2016 НОВИНИ

БСП подготвя вот на недоверие срещу правителството

.
Корнелия Нинова
БСП обмисля да поиска вот на недоверие към кабинета заради външната политика на управляващите. Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Председателят на социалистите ще се срещне с всички парламентарни групи, за да събере подкрепа и необходимите минимум 48 подписа, за да се внесе искането за вот на недоверие в деловодството на Народното събрание.
 
По-късно лидерът на АБВ Георги Първанов на пресконференция даде подкрепата си за решението на БСП.

„Вот на недоверие отдавна е необходим. Толкова бъркотии във външната политика на България не е създавал никой. Критичен съм бил към и Младенов, и Вигенин, но толкова слаб, бездеен неефективен министър с такава противопоказна и антинационална дипломация не сме имали. Бихме подкрепили всяка една инициатива“, каза Първанов.

В парламентарната група на БСП членуват 38 народни представители, а в тази на АБВ – 11. По този ще се съберат необходими подписите за вот на недоверие към правителството.

"Събрахме се парламентарната група, чухме се и с колегите от Изпълнителното бюро, обмисляме вот на недоверие за външната политика, като ще поканим другите парламентарни групи на консултации за мотиви и ако постигнем съгласие с тях и по мотивите, и по темата, ще действаме да го внесем", каза Нинова.

Тя посочи, че според нея са събрани достатъчно аргументи за подобен вот на недоверие.

"Мисля, че достатъчно теми се събраха, които ние в последния месец постоянно повдигаме. Това не е решение ад хок. Става дума за бежанците и кризата, за средствата, отпуснати за изграждане или допълване на съществуващите лагери, позицията спрямо Русия и санкциите - тема, която отдавна поставяме. Да не изреждам всички аргументи, защото ще ги търсим заедно с колегите от други парламентарни групи", каза Нинова.

Нинова каза, че ако не се постигне консенсус за внасяне на вот на недоверие по темата с други парламентарни групи, няма как от "БСП-лява България" да го внесат поради това, че нямат необходимия брои депутати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4571 |28.09.2016 Плевнелиев за смяната на Бокова: Споделям аргументите на правителството . 1| 3743 |28.09.2016 Ген. Радев: Сега е моментът правителството да се погрижи за българите в Англия . 0| 4424 |27.09.2016 Митьо Очите подготвял ново пътуване до Истанбул . 1| 3763 |19.09.2016 Тр. Трайков: Правителството да реагира на думите на Толстой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads