Реклама / Ads
0| 4486 |11.09.2019 НОВИНИ

БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София, Калоян Паргов води листата

.
Мая Манолова
БСП - София подкрепи Мая Манолова за кмет на София, а лидера на Градския съвет Калоян Паргов - за водач на листата с общински съветници.
 

Това решиха делегатите на петото заседание на XIII конференция на Софийската градска организация. Досегашният омбудсман на Република България остана единствен кандидат, след като останалите 16 номинирани от районните организации си направиха отвод. При явното гласуване с мнозинство от 175 гласа, нито един против и двама въздържали се делегатите на конференцията решиха да подкрепят Мая Манолова за кандидат на БСП за кмет на София. Калоян Паргов беше избран за водач на листата с общински съветници с мнозинство от 177 гласа, без против и въздържали се.

 

Делегатите на конференцията гласуваха Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП - София да упълномощи представители на организацията, които да разговарят с подкрепения кандидат за кмет и да обсъдят общите политики, зад които да застанат.

 

"Конференцията прие и платформата за управление на София, което за нас е най-важното - политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи Изпълнителното бюро на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно, каза Корнелия Нинова. - Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи".

 

На въпрос, ако не се намерят общи точки, дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, Нинова отговори: "Днес сме решили, няма начин това решение да бъде промянано, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и слушайки Мая Манолова какво говори за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока".

 

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов оцени шансовете на Мая Манолова като значителни. "Решението, което днес взе градската партийна конференция, е информирано, базирано на подкрепата и по-точно предпочитанията, които са изразили основните партийни организации, както и на съответните проучвания, които сме си направили до този момент, за да можем да излезем с най-доброто в София. Оценявам шансовете й като значителни в битката за кмет на София", коментира Калоян Паргов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2886 |11.09.2019 БСП реши: Подкрепя Мая Манолова за кмет на София . 8| 4639 |11.09.2019 Лечева: Мая Манолова може да бъде подкрепена от БСП . 9| 4576 |11.09.2019 Каракачанов, Джамбазки и Контрера може да се кандидатират за кмет на София от ВМРО . 1| 4915 |11.09.2019 Красимир Янков: ГЕРБ създават лични кметски преторианци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads