Реклама / Ads
3| 4628 |21.11.2018 НОВИНИ

Раздор в НС: БСП иска премиерът да обясни защо маха Валери Симеонов /обновена/

.
Депутатът Валери Жаблянов от БСП поиска премиерът Бойко Борисов да отиде в парламента и да обясни с какви мотиви освобождава заместника си Валери Симеонов.
 

 Красимир Каракачанов прочете трудовата биография на предложената за вицепремиер Марияна Николова. След това социалистът Иван Иванов взе думата: "Недопустимо е малкият коалиционен партньор да представя кандидатурата. Не мога да разбера защо премиерът да не дойде тук и да каже защо маха Симеонов?". Опозицията иска отделно да се гласува махането и назначаването на вицепремиер.

 

Фактът, че г-н Борисов не е в пленарната зала е показателен. Откажете се, г-жо Марияна Николова, защото нямате подкрепата на ГЕРБ. Това каза председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев.

 

„Валери Симеонов си отива след една срамна и дълга борба с цялото общество. Той бе патриотичната патерица на властта. Управляващата коалиция е една от най-срамните в страната и това беше ясно от самото начало“, заяви той. „Станахме свидетели на много патриотични драми. Не е имало толкова силна девалвация на политическото доверие у нас. Всичко това води до задълбочаване на кризата. Смяната на определени персони не е смяна на политиката на управление. На мястото на Симеонов идва поредният заместител. Това управление е опасно за държавата“, смятат от БСП.

 

„Мнозинството във властта се оказва малцинство в голямата картина на обществото у нас. То не води, а следва обстоятелствата. За обществото Симеонов е отдавна извън управлението. Въпрос на време е кога ще си отиде целия кабинет“, каза още Драгомир Стойнев.

 

Напрежението в залата нарастна, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска да вземе думата: "Не ми отнемайте възможността да говоря с процедурни хватки. Ако си мислите, че това ще стане, си мислете за Главчев".

 

С тези думи се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова към председателстващия заседанието на Народното събрание Емиол Христов. Не искам да се случва втори път, подчерта Нинова. Имах намерение да ви дам думата, но не ви забелязах. Не се страхувам от тези сравнения, заяви Емил Христов.

 

За пореден път министър-председателят Бойко Борисов унижи българската институция Народно събрание. Това заяви  Нинова от трибуната на НС. По думите й няма държавност и няма институции. Един човек решава еднолично въпроси. Управляващото мнозинство изтри думата морал от българския език, заяви лидерът на БСП. Тя заяви, че мнозинство, което мълчи в тази политическа криза, е объркано и уплашено мнозинство.

 

По думите й оставката на Валери Симеонов е поредната,  но тя не решава нищо. Оставката сменя просто един човек с друг. Тази коалиция е обречена от самото начало. Това не е коалиция за политики, а за власт, пари и постове - две години скандали и нестабилност в управлението, които доведоха до нестабилност в държавата, посочи Корнелия Нинова. Паралелната държава краде 10 милиарда лева, а вашата дава 50 милиона за коледни надбавки, каза Нинова.

 

Пленарното заседание започна с кворум от 129 народни представители.

В залата присъстват Марияна Николова, вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на туризма Николина Ангелкова, на Българското председателство Лиляна Павлова, на културата Боил Банов и на енергетиката Теменужка Петкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3780 |20.11.2018 Пак без консенсус в Националния тристранен съвет за исканията на майките . 3| 3553 |20.11.2018 От БСП за пореден път искат да се замразят заплатите на управляващите . 9| 4077 |18.11.2018 Каракачанов свиква Коалиционния съвет заради исканата му оставка . 11| 4594 |17.11.2018 Сидеров продължава да иска оставки, сега на Каракачанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads