Реклама / Ads
204| 5934 |15.11.2013 НОВИНИ

БСП: Политиката на ГЕРБ е пряк път към фашизъм

.
Истинската причина за протестите е, че те целят да реставрират режима на Бойко Борисов, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му демонстрациите в последните месеци са „сериозно режисирани".
 

Също така те системно са нарушавали редица права. Събитията от началото на седмицата лидерът на левицата определи като „опит за метеж", който е бил организиран от ГЕРБ.

Той прочете декларация от името на Коалиция за България, в която официално обяви митинга за събота по обед и обясни целта и мотивите му.

„Причината за постоянното възпроизвеждане и ескалиране на напрежението, е стремежа за политичеси реванш. За реставрация на режима на г-н Борисов. Това е истинската причина за изострянето на напрежението, защото те не могат да се примирят, че са в опозиция", обяви Станишев.

„Ние виждаме, че не малка част от всички тези екшъни, които се случват в последните месеци, са организирани - политически, финансово, медийно. Сериозно режисирани, сериозно режисирани", коментира още той.

Според левицата през последните месеци протестите системно са нарушавали много права.

„Правата на софиянци да се придвижват нормално. Правата на народните представители да влизат и излизат от сградата на парламента. Правата на мнозинството студенти, които желаят да учат, от едно малцинство студенти, които са безкомпромисни в своята позиция и не искат да чуят другите студенти", коментира още лидерът на левицата.

Станишев посочи, че целта е да се доведат хората до умора и отчаяние и те да си кажат: „Хайде добре. Нека да има избори, пък после да става каквото ще". По думите му всеки, който се противопостави на беззаконните действия на протестиращите, се заклеймява и се правят черни списъци.

По тази причина БСП организира митинга в събота и призовава не само симпатизантите на партията, но и „всички българи, които искат демокрация, законност, отърсване от тази омраза и отрова – да дойдат".

По повод напрежението на протестите във вторник Сергей Станишев обяви, че това е опит за метеж, организиран от ГЕРБ с превози от страната.

„Този начин на правене на политика е пряк път към правене на фашизъм", отбеляза той.

Станишев също така похвали действията на полицията, която според него е показала стоицизъм и невероятно търпение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5963 |15.11.2013 ДПС удря рамо на митинга на БСП, плаши ГЕРБ . 54| 5198 |14.11.2013 ГЕРБ за "опорните точки" на БСП: Груби и нагли манипулации . 25| 4751 |13.11.2013 Министър Стойнев: ГЕРБ има полза от стачката на КНСБ . 95| 5718 |13.11.2013 Борисов: ГЕРБ организира протест в Пловдив в събота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads