Реклама / Ads
11| 6243 |09.03.2009 НОВИНИ

БСП рейд в Ямболско; Ямбол трябвало да се казва Дъбилин

.
Докато днес червени министри обикалят Ямболския регион, в града се вълнуват от подписка да бъде ли сменено името Ямбол на Дъбилин, както предлагат инициатори.
 

 

Рейд на БСП министри се очакват днес в Ямболско. В следобедните часове червени министри трябва буквално да се клонират, за да насмогнат с гъстата програма, която им предстои в региона:

Представители на ръководството на БСП, министри и зам.-министри ще посетят област Ямбол, за да се запознаят с проблемите на гражданите по места. В 16.00 часа ще се проведе пресконференция в клуба на БСП, последвана от среща с обществеността с участието на министъра на външните работи Ивайло Калфин, зам.-министъра на отбраната Спас Панчев, зам.-министъра на образованието Ваня Добрева, зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, депутатите от ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов, Петър Кънев, Стоян Проданов, Иван Иванов, Диана Хитова, Радослав Иванов, говорителят на ВС на БСП Корнелия Нинова.

В Елхово в 18.30 часа в клуб на БСП, също ще има среща с обществеността. В нея участват Ивайло Калфин, Атанас Мерджанов и Корнелия Нинова.

В Стралджа в 18.30 часа в заседателната зала в СОУ ще се проведе среща с педагогическия колектив. В срещата ще участват зам.-министърът на образованието Ваня Добрева и депутатът от ПГ на Коалиция за България Иван Иванов. В 19.00 часа и в клуба на пенсионера ще има среща с обществеността.

В Болярово в 18.30 часа ще има среща с обществеността в профсъюзния дом. В нея ще участват зам.-министърът на отбраната Спас Панчев, депутатите от ПГ на Коалиция за България Стоян Проданов и Радослав Иванов.

В Тунджа в 18.30 часа ще се проведе среща с обществеността в клуба на обществените организатори – участват депутатите от ПГ на Коалиция за България Петър Кънев и Диана Хитова. 

В същото време ямболлии се вълнуват от друга тема, която е свързана с името на града им. Инициативен комитет е започнал от края на миналия месец подписка за преименуване на Ямбол. На интернет адрес https://bgpetition.com/yambol-dubilin/index.html, неизвестни предлагат градът да си върне името, с което се е назовавал по времето на Втората българска държава - Дъбилин. Аргументът на инициаторите е, че настоящето име на града е турско, затова трябвало да се промени. "Драги българи, нека да върнем Българското и Християнско име на град Дъбилин. В днешно време градът се казва Ямбол. Това име му е дадено от Османските турци, и за съжаление след освобождението то не е било сменено. Дъбилин е Български!", твърдят организаторите на електронната подписка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4933 |09.03.2009 Изненадваща и неприятна реакция да чакат управляващите . 19| 5533 |08.03.2009 Циркаджийски номера си въртят съветници пред Общината . 56| 4766 |08.03.2009 Иван Костов вече е номиниран за депутат . 74| 5776 |08.03.2009 Стоян Ганев: Връщам се, нужно е възмездие!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads