Реклама / Ads
11| 5383 |05.10.2018 НОВИНИ

БСП за сделката на Георги Гергов с ГЕРБ: Категорично се разграничаваме

.
БСП категорично се разграничават от сделката на Георги Гергов с ГЕРБ. Общината във Варна трябва да закупи имота, собственост на Георги Гергов срещу 43 милиона лева, но става въпрос не за общински, а за държавни пари.
 

Изпълнителното бюро на БСП в специално съобщение казва: "Категорично се разграничаваме от сделката, сключена между ГЕРБ и Георги Гергов. Общинските съветници на БСП във Варна не подкрепиха решението Общината да придобие за 43 млн. лв. терен, собственост на дружество на Гергов. Всички общински съветници на ГЕРБ и техните сателити гласуваха "за". Тази сделка е поредната, която предизвиква съмнение за скритата обвързаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим край на този модел."

 

Теренът, обект на сделката е в центъра на Варна. Щял да се ползва за обществена сграда. Според лявото ръководство сумата била завишена и сделката ощетявала община Варна. Имотът е т.нар. дупка в центъра на Варна.  Община Варна има действащ план за построяването на търговски дом от преди повече от 10 години. Предвид местоположението на имота на три улици по закон няма ограничение за интензивността на застрояване.  Заради археологическите находки на мястото ще се наложи и санкция на Министерство на културата.

 

Предишната "оферта" включваше замяна на акциите на община Варна в Пловдивския панаир срещу апетитния имот. Преди време Георги Гергов беше обявил, че е инвестирал в Дупката 12 милиона лева. Стойността на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир са на стойност 16 милиона лева. До размяна обаче не се стигна.

 

Преди година и половина Георги Гергов подаде оставка като член на изпълнителното бюро на БСП, след разразилия се скандал "Цумгейт", в който беше действащо лице. Бизнесменът не напусна партия, на която е член от повече от 40 години, но и  не престана с критиките си към ръководството и политиката, която води. Тогава заради скандала лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи да се гласува оставката на Гергов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7318 |04.10.2018 Георги Георгиев: Мрете тихо! Да не пречите на стабилността . 2| 6001 |01.10.2018 Галина Александрова: Държавата няма работа в сделката с ЧЕЗ . 22| 5163 |30.09.2018 Пламен Георгиев: Няма и ред за незаконна дейност на Делян Пеевски . 5| 5474 |28.09.2018 Георги Свиленски: Управлява ни нова коалиция - ГЕРБ, ОП и ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads