Реклама / Ads
30| 4750 |25.04.2013 НОВИНИ

БСП: Цветанов да напусне политиката

.
Цветанов да напусне политиката и изборния процес ; настояваме и да се развържат ръцете на прокуратурата, поиска евродепутатката Илиана Йотова на извънредна пресконференция в централата на БСП, в която участваха още Петър Курумбашев, Корнелия Нинова, Мая Манолова и говорителят на партията Антон Кутев.
 

Пресконференцията беше свикана заради телевизионното интервю на бившия земеделски министър Мирослав Найденов по повод подслушванията от МВР. 
 

В такава ситуация честни избори не могат да се проведат, смята още Йотова. Според нея Цветанов и Борисов трябва да напуснат политиката. В противен случай как ще бъдат проведени избори, след като се плашат бизнесмени по места, след като се плаши администрацията. Тези хора се срещат с нас по ъгли, защото се страхуват, че ще останат без работа. Как да очакваме, че предстоящите избори могат да бъдат честни. Ако тези хора не се оттеглят, какъв ще и изходът от изборите, попита евродепутатката.
 

Има битка между мафиотски кланове в ГЕРБ, констатира Курумбашев.  Свърши приказката за добрия Бойко Борисов и лошите министри. Цветанов е просто изпълнител на тези подслушвания. А министрите са знаели за това престъпление, но не са сигнализирали органите. Ще помоля Сергей Станишев да попита в ръководството на Европейската народна партия, дали продължават да стоят зад партия, която подслушва собствените си министри и депутати, добави Курумбашев. Когато има Сталин, има и Берия.

Проблемът не е само в това, че има подслушвания, а, че подслушваните са зависими още години напред от тези, които имат записите. Стои ли Бойко Борисов зад думите си, че Цветанов не е вършил такива неща като подслушването, попита още той.
 

Борисов се хвалеше, че има очи и уши навсякъде, а министрите го слушаха. Трябва да е ясно, че Цветанов е изпълнителят на поръчителя Борисов. Двамата просто трябва да излязат от политиката, заяви Корнелия Нинова.
 

Петното върху костюма на ГЕРБ вече не може да бъде почистено, констатира Мая Манолова и додаде - Трябва да бъде заменен целия костюм и тъй като нито Борисов, нито Цветанов, нито ГЕРБ имат доблестта да почистят този костюм, искам да се обърна към българските граждани - нека сменим този костюм. Защото петното вече не е само върху ГЕРБ, а и върху българската държава, каза тя.
 

После се обърна към президента с думите: "Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля? Вие сте единственият легитимен представител на властта, няма легитимно Народно събрание. Затова, уважаеми, господин президент, нямате право да мишкувате, нямате право да мълчите, а трябва да кажете били ли сте подслушван или не. Каква форма на уважение например е пускането на телевизора по време на разговор", продължи с въпросите Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5056 |25.04.2013 Местан: Цветанов незабавно да бъде отстранен от изборния процес . 0| 5492 |24.04.2013 Станишев: Очаквам Цветанов да обвини и Държавния департамент на САЩ, че работи за организираната престъпност . 109| 5588 |24.04.2013 Сергей Станишев: Цветан Цветанов е персонално отговорен за подслушването . 0| 5518 |23.04.2013 Илияна Йотова: Оценката на Цветанов за Флоров е според собствените му критерии за морал, чест и достойнство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads