Реклама / Ads
12| 5459 |11.12.2013 НОВИНИ

БСП: Вероятно има и други тефтери като на Филип Златанов

.
Имаме данни, че тефтерчето на Златанов, което стана известно, не е единственото. Вероятно има и други тефтери, каза Екатерина Заякова, депутат от КБ и член на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, пред ТВ7.
 

„Изводите, които направи комисията, въз основа на оповестените данни и факти, са, че се очертават три кръга субекти, срещу които е образувано производство”, продължи тя. Според Заякова, първият кръг е от вътрешните опоненти на бившите управляващи от ГЕРБ, враговете с партиен билет. Тя посочи, че в тази категория влизат изслушаните от комисията Емил Димитров, Вяра Петрова, г-н Кирил Шиваров, общински съветник от Варна. Вторият кръг, по думите й, е от хора, които са на публични длъжности, кметове, кандидати за кметове или от потенциални кандидати за тези постове. Към този кръг тя причисли и бизнесмени, които са били „икономически” неудобни и е трябвало да бъдат отстранени. „Факт е, че две фирми от Русе, в продължение на четири години са единствените, които са печелили почти на 100 процента обществени поръчки, а всички останали са били принудени да се откажат”, каза Заякова.

Третата група е най-интересна, посочи депутатът от Коалиция за България. „Има образувани 21 преписки срещу магистрати. И то не в качеството им на административни ръководители, а по отношение на постановените от тях актове и решения, които са взели или на база на отказа им да образуват производства. Това са хора от Съдебната система, която е независима и комисията изобщо не е имала право да разследва тези хора”, категорична бе Заякова. По отношение на информацията, че комисията е разследвала и президента Плевнелиев, Заякова обясни, че има данни, че лично председателят Златанов е помолил резултатите да не се качват в интернет и да не бъде подаван сигнал в прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6765 |09.12.2013 Орешарски: Вместо да гръмне нашата икономика, гръмнаха редица други . 12| 5924 |03.12.2013 Мирослав Найденов: И други ще се отцепят от ГЕРБ като Марков . 83| 6177 |28.10.2013 Проф. Илчев посъветва замяна на окупацията с други форми на протест . 72| 5812 |24.10.2013 Студентската окупация плъзна и по другите вузове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads