Реклама / Ads
4| 5045 |03.10.2020 НОВИНИ

БСП видя мотивите си за вота на недоверие в доклада на ЕК

.
Георги Свиленски Източник: БГНЕС
Притеснява ме четенето на доклада на Европейската комисия по този начин от управляващите – чухме, че всичко е наред, че този доклад не касае България, а касае поредица от държави и навсякъде било така. Но фактите са други. Ние два пъти искахме вот на недоверие по тема корупция с мотивите, които ги има сега в доклада. Имам чувството, че докладът е преписал нашите мотиви от двата вота на недоверие.
 

Това заяви пред БНТ Георги Свиленски, депутат от левицата.

 

Той припомни, че 80% от българските граждани твърдят, че има корумпирано управление, а 50% от бизнеса твърди, че участва в нагласени обществени поръчки. Свиленски подчерта, че това са факти, написани в доклада, и няма как управляващите да ги опровергаят.

 

"Не се радваме на тези доклади, защото те са притеснителни за България. От тези доклади няма да страда само правителството, от такива доклади страда държавата и всички български граждани, защото следващата стъпка е спирането на европейските средства. Вчера в своя резолюция Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент каза, че в България управляващи дават на приближени фирми европейските средства. Че къщите за гости са направени от приближени на управляващите. Че се краде от обществени поръчки. Това ни притеснява, няма как да ни радва. Ние искаме хората да не трябва да протестират – да се приберат по домовете си, да работят, да изкарват пари. Но това може да го направи само Борисов като подаде своята оставка. Защото хората протестират срещу това – срещу корупцията, срещу това, което пише в тези доклади“, каза още социалистът.

 

Той изрази и недоволството си от решението на някои членове на партията да напуснат левицата, но все пак да останат в парламента.

 

"Зад парламентарната група има гласове, които са дадени за парламентарната листа на БСП. Те не са дадени за някои от тях като независими кандидати", посочи още Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4806 |13.09.2020 По предварителни данни: Корнелия Нинова печели 80% от вота за председател на БСП . 20| 12416 |05.09.2020 Христо Иванов: Вчера се видя, че копчетата на управлението се натискат от едно място . 11| 7527 |03.09.2020 М. Абаджиева: На снощния протест видях Ванюша от ”Съдбата на човека” . 31| 18383 |09.09.2020 Любомир Аламанов: Някакъв си, който ни загуби 10 години от живота, ме нарича ”мафия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads