Реклама / Ads
36| 5970 |01.07.2012 НОВИНИ

БСП вкупом ожали АЕЦ "Белене"; не било гьол

.
С. Станишев
Неслучайно страхливците от ГЕРБ забраниха на медиите да влязат на площадката, за да не може да бъде опровергана лъжата за гьола, дословно каза С. Станишев.
 

Без АЕЦ „Белене” токът ще се увеличава в пъти. За сегашното шоково поскъпване вина носят ГЕРБ, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на протестен митинг на територията на АЕЦ „Белене”, съобщават от пресцентъра на червените. Без втора атомна централа цената на тока следващите години ще расте в пъти, предупредиха от БСП, а Станишев уличи в лъжа ГЕРБ в опитите им да прехвърлят вината към предишното правителство.

Лидерът на БСП изтъкна, че големият бум на подписване на договори за възобновяеми енергийни източници се случва през 2010г. и 2011 г. Станишев обясни, че към средата на 2009г. от фотоволтаици има изградени мощности едва 20 мегавата, а сега се говори за 12 000 мегавата. „Няма защо да се оправдават с предишното правителство. Това е просто манипулация и лъжа”, категоричен беше Станишев.

Румен Овчаров на свой ред потвърди, че големият бум започнал от 2010 г. „Тогава започна да се раздува балонът. Бойко Борисов беше един от големите надувачи на този балон”, изтъкна депутатът от ПГКБ. Той напомни, че именно Борисов откри завод за фотоволтаични панели в Силистра. „Този пример беше последван от всички близки до ГЕРБ. Всички приятели и братовчеди на хората от ГЕРБ подписваха договори”, заяви Овчаров. Той обясни още, че големият проблем всъщност не е зелената енергия, а спасяването на НЕК, която е във фалит. Депутатът изтъкна, че само за първите три месеци на настоящата година загубите на компанията са над 200 млн.лв. и тя трябва да плаща неустойките по Белене. „Вместо да имаме работещ реактор, управляващите събират пари да плащат неустойките по Белене”, добави Овчаров.

Депутатите от БСП от площадката на АЕЦ "Белене" остро възразиха срещу недопускането на медиите. „Неслучайно страхливците от ГЕРБ забраниха на медиите да влязат на площадката, за да не може да бъде опровергана лъжата за гьола”, заяви Станишев. Той се обърна към журналистите с думите: „Не искат да пуснат вас, медиите, на площадката и да видите какво е направено там. Няма никакъв гьол, има две подготвени площадки за строителство на два реактора”. Лидерът на БСП напомни, че ако не беше решението на правителството, вече можеше да започва реално строителство на централата, след като площадката вече е подготвена. На въпрос на медиите за съдбата на проекта, Станишев заяви, че проектът не е загубен безвъзвратно. Румен Овчаров напомни, че НЕК отказа достъп до площадката поради провеждащи се технологични операции, а такива в действителност няма.

Сергей Станишев съобщи, че подписката за референдум набирала скорост, вече я подкрепили 250 000 българи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 9229 |03.05.2012 Ал. Петров се ожали - бил политическа жертва . 76| 8358 |03.12.2010 Лекарите от СРС-та: „Всички вкупом сме умъртвили бебето” . 11| 5623 |24.02.2010 Българските медии пречат на делото, ожали се Спаскиният мъж . 7| 5026 |04.02.2010 ВСС пожали трима, шушукали с Красьо Черния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads